2e demonstratiewedstrijd De Blinkert (NED) - Hardshots Handball Club (ZIM)

2e demonstratiewedstrijd De Blinkert (NED) - Hardshots Handball Club (ZIM) van Sv De Blinkert

Door: Sv De Blinkert  27-06-2009

Donderdagavond 2 juli organiseert handbalclub De Blinkert een internationale handbalwedstrijd tegen een Zimbabwaans handbalteam! Mutare, zusterstad van Haarlem, kent een levendige handbalcompetitie. Inmiddels zijn de nodige contacten tussen het Haarlemse Blinkert en de Zimbabwaanse Hardshots Handball Club gelegd om een heuse wedstrijd tegen elkaar te spelen.

Negen Zimbabwaanse sportleiders van de sportorganisatie Mutare Haarlem Sportleaders (MHS) zijn op dit moment in Haarlem voor een sportuitwisseling met CIOS leerlingen (mbo sportopleiding) en andere sportliefhebbende Nederlandse deelnemers.
Doel van de uitwisseling is beter worden en van elkaar leren op het gebied van les- en leidinggeven in sport. Dat geeft natuurlijk de kans om ook lekker te sporten bij Haarlemse clubs.

De eerste wedstrijd
Twee weken geleden was de eerste wedstrijd tegen Hardshots Handball Club, met een eindstand van 30 - 27 in het voordeel van De Blinkert. De scheidsrechters, de voorzitter en de toeschouwers waren zeer onder de indruk van het spelniveau van de sportleiders. Maar ook na de wedstrijd was het nog erg gezellig. Sport verbroedert; deze dag was daarvan weer een groots bewijs.

Clublinking tussen Haarlemse en Mutarese clubs
De Blinkert organiseert niet alleen handbalwedstrijden wanneer er Mutarese sporters op bezoek komen. De Blinkert heeft zogenaamde clublink met de Zimbabwaanse Hardshots Handball Club. Clublinking is een relatie tussen sportclubs in Mutare en Haarlem met als doel kennis uitwisseling over de beoefening van sport, de manier van trainen en de organisatiestructuur van sportverenigingen en deelnemen aan uitwisselingen.

De wedstrijd vind plaats op het Ruud van der Geest Sportpark, en begint om 20:30.
Adres: Piet Voskuilenstraat 1, 2024 EZ Haarlem

De uitwisseling Sporteducation without Borders - Train the Trainer wordt georganiseerd door CIOS Haarlem (ROC NOVA College) en de Stedenband Haarlem Mutare in samenwerking met the-Spirit-of-Sport en met subsidie van Xplore.

Meer informatie:
Inemarie Dekker
Coördinator Sport
Stedenband Haarlem-Mutare
Tel: 023 - 53 24 008
Mob: 06-23406510
E: [email protected]
W: www.haarlem-mutare.nl
Info clublinking: www.haarlem-mutare.nl/sportclublinking.html

SV De Blinkert
Ruud van der Geest Sportpark
Piet Voskuilenstraat 1
2024 EZ Haarlem
W: www.svdeblinkert.nl
Info clublink: www.svdeblinkert.nl/index.php/verenigingsnieuws/stedenband