SMC introduceert Wi-Fi telefoon voor Skype

SMC introduceert Wi-Fi telefoon voor Skype van Trimedia Benelux

Door: Trimedia Benelux  16-08-2006
Trefwoorden: Voip, Mobiele Telefonie

De marktintroductie van de engelse versie van de SMCWSKP100 staat gepland voor het derde kwartaal van 2006. Daarna zullen ook Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië en Spanje getrakteerd worden op de mobiele Wi-Fi telefoon in hun eigen taal. 

“We zijn ontzettend blij om als eerste een Wi-Fi mobiele telefoon te introduceren op de Europese markt. Vooral omdat we dit in samenwerking konden doen met Skype™, dat al meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd heeft.” Zegt SMC Networks Product Marketing Manager Wolfgang Scherer. “De SMC Wi-Fi telefoon is speciaal ontworpen voor Skype software. Het wordt dan ook het eerste Skype gecertificeerde Wi-Fi telefoon dat naar de Europese resellers zal worden verscheept.”

De SMC Wi-Fi telefoon werkt op een Li-Ion batterij die gemakkelijk is op te laden met een USB-lader. Met één batterij kan de telefoon 30 uur stand-by staan of kan er drie uur mee gebeld worden. 

Makkelijk toegang tot je Skype-account
De telefoon zorgt voor een snelle en makkelijke toegang naar jouw Skype account en contacten. Ook het aanmelden van een nieuwe Skype account gaat heel gemakkelijk.

Gebruikers van de SMC Wi-Fi telefoon kunnen mobiel bellen via internet zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Door de ingebouwde Skype aansluiting kan de gebruiker via elk beschikbare Wi-Fi verbinding bellen. In plaats van het GSM of GPRS netwerk, gebruikt de SMC Wi-Fi telefoon de aanwezige Wi-Fi verbinding. De telefoon heeft geen browser goedkeuring nodig door het gebruik van de standaard 802.11 b/g Wi-Fi platform.

De SMC Wi-Fi telefoon voor Skype heeft in 2006 de iF Product Design Award gewonnen en werd geshowd op de CeBIT in maart 2006.

Scherer: “We zijn klaar voor de lancering van de SMC Wi-Fi telefoon en we verwachten dat de vraag naar het product hoog zal zijn. Het feit dat dit product op de markt komt, kan beschouwd worden als een nieuwe piek in het internettijdperk. Het geeft immers gebruikers de kans om vanuit huis, kantoor en verder gratis te bellen via internet.”

“De nieuwe SMC Wi-Fi telefoon voor Skype  geeft de gebruiker ongekende flexibiliteit en veel voordelen.” “Zolang je toegang hebt tot gratis wireless acces points die zonder browser goedkeuring werken zoals op universiteiten, kantoren, vliegvelden, hotels en een groot aantal (groeiende) gratis hotspots liggend op centrale reisplaatsen en vakantieplekken.” Voegt hij er aan toe.

Over SMC Networks
SMC Networks is een toonaangevende leverancier van LAN-hardware en apparatuur voor breedbandverbindingen. SMC Networks levert een groeiend assortiment betaalbare en hooggekwalificeerde producten, zoals Gigabit en Fast Ethernet Switching, draadloze netwerkproducten, producten voor breedbandverbindingen en traditionele bekabelde netwerkadapters, en brengt deze met behulp van zijn strategische partners wereldwijd op de markt.

SMC Networks is gespecialiseerd in oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf en gebruikers thuis. SMC levert over de hele wereld netwerkoplossingen via een infrastructuur van VAR-partners, internetaanbieders en de detailhandel.

Trefwoorden: Mobiele Telefonie, Voip