VNU Business Publications lanceert de Inquirer in Europa

Door: Vnu Business Publications  20-06-2006
Trefwoorden: Internet, Online Media, Uitgever

Nadat in januari van dit jaar in de UK de Inquirer is overgenomen, wordt de site nu in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en België gelanceerd. Met de lancering van lokale versie van de Inquirer heeft VNU Business Media Europe haar online portfolio verder uitgebreid.

De Inquirer is in april 2001 gelanceerd door Mike Magee. De missie van de Inquirer is om de waarheid achter ICT-nieuws te achterhalen. De site heeft hiermee in korte tijd een zeer trouwe bezoekersgroep gecreëerd van maar liefst 2 miljoen unieke bezoekers per maand.

Nu het merk deel uitmaakt van het VNU netwerk, kan het verder uitgerold worden in Europa, door gebruikers in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en België een versie in hun eigen taal te bieden. De originele content wordt aangevuld met zorgvuldig geselecteerd lokaal nieuws, die dezelfde scherpe tone-of-voice heeft die we kennen uit de UK.

Dit is niet de eerste keer dat VNU een online brand in Europa heeft uitgerold. Vorig jaar heeft VNU BME de succesvolle en zeer populaire gadgetsite Gizmodo in de zeven landen geïntroduceerd. Binnen enkele maanden waren er meer dan 700.000 unieke bezoekers per maand op de verschillende Gizmodo sites in Europa. Dezelfde succesvolle rollout strategie en hetzelfde technologisch platform is gebruikt voor de introductie van de Inquirer.

“De Inquirer heeft een zeer hoog bereik binnen een invloedrijke ICT-doelgroep, een groep die lastig te bereiken is met mainstream uitgaven”, zegt Dominique Busso, CEO van VNUnet in Europa.

Mike Magee, oprichter van de Inquirer: “Vanaf dag één was de deal tussen VNU en Inquirer een perfecte match. Het geeft ons de mogelijkheid om ons bereik significant uit te breiden en onze bronnen en content te delen over Europa”.

Ruud Bakker, CEO VNU BME, geeft aan: “De acquisities van de Inquirer, maar ook Silicon.fr in Frankrijk en Tweakers.net in Nederland zijn belangrijke stappen in de transformatie van Business Media Europe naar een toonaangevende Europese cross-media speler. We hebben de intentie om deze nieuwe acquisities breed in onze Europese organisatie uit te rollen. Samen met onze bestaande sterke merken in print zal VNU een complete oplossing aan haar lezers en adverteerders in de IT mediawereld bieden. De Europese introductie van de Inquirer is hierin een belangrijke stap”.

Trefwoorden: Inquirer, Internet, Online Media, Uitgever,

Contact Vnu Business Publications

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share