Carrière break, een prachtige manier om jezelf te ontwikkelen.

Door: Xtreme Gap  11-11-2008
Trefwoorden: Sport, Uitdagingen, Sportreizen

Voor sommigen is dat ook hard nodig, want volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is ruim 10 procent van de volwassenen emotioneel uitgeput.

Een carrière break, is dat duur?
Een carrière break? Kost dat niet een vermogen? Ja, het kost geld, maar hoeveel hangt natuurlijk van de duur van je break en de bestemming af. Breng je deze tijd door op 1 bestemming waar ook nog eens de kosten voor levens onderhoud laag zijn dan valt het mee!
Soms kun je maar beter alle troost aankopen laten liggen en sparen om een echte grote stap te maken. Tijdens een sebattical heb je zonder schuldgevoel tijd voor jezelf, tijd om te zoeken van een balans tussen werk en privé, je batterij weer opladen. Je gaat persoonlijke uitdagingen aan en ontmoet nieuwe mensen met inspirerende verhalen.

En daarna?
Wees ervan bewust waarom jij een sabbatical wilt. Wees ervan bewust dat, wanneer je eenmaal terug bent in Nederland, alles weer hetzelfde is. Gebruik je een sabbatical om jezelf verder te ontwikkelen en misschien wel bepaalde belangrijke vragen te beantwoorden dan kunnen er zeker blijvende effecten zijn na jouw trip. Na een geslaagde sabattical heb een beter inzicht in anderen en in jezelf, kun je beter relativeren en barst je van het zelfvertrouwen.

Wat heb je nodig?
Lef

Je familie en werkgever
Je wilt het en je verdient het! Maar hoe moet je het thuisfront overtuigen. Een goede voorbereiding van een dergelijk gesprek met de consequenties helder op papier, dat is de belangrijkste stap. Is je reden gegrond, kom je op voor jezelf? Je zult versteld staan. In de meeste gevallen wordt er met bewondering gekeken naar mensen die de stap durven nemen en er is meestal weinig weerstand.
Je kiest even voor jezelf maar iedereen krijgt er straks iets voor terug. Je werkgever een gemotiveerde werknemer en je familie al je mooie verhalen, je energie en creativiteit.

Waar te beginnen?
Xtreme Gap is de ideale partner om deze break te realiseren en zo waardevol mogelijk te benutten. Zij introduceren het nieuwe reizen in Nederland. Sportieve breaks die je hart sneller doen kloppen! Doel: Vol nieuwe ideeën, creativiteit, zelfvertrouwen en carrière ‘drive’ terugkeren.
Wie was je ook al weer? Ontdek het met Xtreme Gap.. .Wil je niet direct 12 weken weg kies dan voor een van onze kortere programma’s. Andere wensen? Neem gerust contact met ons op. Succes met je avontuur!

Trefwoorden: Burn-out Voorkomen, Geen Werk, Sport, Sportreizen, Uitdagingen, Vliebrevet Halen