Wat is een tussenjaar?

Wat is een tussenjaar? van Xtreme Gap

Door: Xtreme Gap  07-02-2009
Trefwoorden: Tussenjaar, Tussenjaar In Zuid-afrika,

Tussenjaar (Gap Year) reizen - Een korte geschiedenis

 

Het concept tussenjaar in de reiswereld begon in de jaren zestig, het eerste 'tussenjaar’ werd genomen in het Verenigd Koninkrijk in 1960 toen de babyboomers in het midden van de hippie tijd met invloeden vanuit India de onafhankelijke reismarkt ontdekte. Het nemen van een tussenjaar behoorde niet echt tot het gebruikelijke. Tot 1990. In 1990 groeide de kinderen uit de baby boom op en de ‘ex’ hippies moedigde hun kinderen aan ook een tussenjaar te nemen net als zij hadden gedaan. Tevens werd door de nieuwe media kanalen het nemen van een tussenjaar makkelijker.

 

Tussenjaar (Gap Year) reizen – Hoe gaat dat in zijn werk


tussenjaar reizen vereist planning. Het vergt een bepaalde mentaliteit om en succes te maken van je tussenjaar. Ten eerste moet beslist worden wat je wilt gaan doen in je tussenjaar: Xtreme Gap is van mening dat een tussenjaar zinvol moet zijn, een periode waarin je veel zelfvertrouwen opbouwt en werkt aan je ontwikkeling.

 
Een tussenjaar nemen, doe ik dat alleen of met vrienden?


 Soms is het goedkoper om een tussenjaar te nemen met een vriend of vriendin. Indien je een kamer deelt zijn de kosten voor accommodatie bijvoorbeeld al lager. Aan de andere kant is het voordeel van alleen op een tussenjaar gaan dat je meer vrijheid hebt. Je kiest voor je eigen toekomst en doet geen compromissen tijdens je tussenjaar. U kiest uw eigen toekomst en niet om een compromis te sluiten.  Onthoud ook dat je zelden alleen hoeft te zijn, je ontmoet veel gelijk gezinde mensen die ook een tussenjaar nemen, je ontmoet backpackers en natuurlijk de locals. Verder helpt
het Xtreme Gap team je ter plaatse en staat het team voor je klaar wanneer nodig.

 
Dan moet je nog beslissen waar je heengaat tijdens je tussenjaar


Onthoudt dat je geld op sommige plaatsen langer meegaat dan op andere. De Xtreme Gap tussenjaar programma's in Thailand en Zuid-Afrika zijn zorgvuldig geselecteerd. Deze bestemmingen bieden een uitstekende waarde. Thailand staat reeds een tijdje open voor de toeristen markt wat als voordeel heeft dat je tijdens je tussenjaar kunt genieten van een perfecte infrastructuur voor zeer lage kosten. Na het nemen van je tussenjaar (of ervoor) kun je doorreizen naar bijvoorbeeld: Cambodja, Vietnam, Laos en Maleisië.

Zuid-Afrika biedt ook uitstekende mogelijkheden voor het nemen van een tussenjaar. Bijvoorbeeld op onze Xtreme Gap Adrenaline tour. Hier geniet je van de comfort en de vrijheid door het nemen van Hop on Hop off bus om zo het grote uitgestrektheid van Zuid Afrika roll te ontdekken en gemakkelijk vrinden te maken.

 

Zoals al eerder gemeld kost een goede planning van je tussenjaar tijd en geld.

 
Wat kost een tussenjaar programma?
Check maar eens op het internet. Helaas is niets in deze wereld is gratis, maar als je een van onze programma's kist voor het nemen van je tussenjaar kom je zeker niet bedrogen uit! Xtreme Gap heeft geen hoge overheadkosten zoals dure Marketing campagnes, glossie geprinte brochures, dure auto’s en TV reclames. Xtreme Gap biedt gewoon de beste prijzen voor jouw tussenjaar. Zo kun je meer doen en langer weg voor hetzelfde geld!

 

Bedenk van te voren wat je budget is voor je tussenjaar. Je moet natuurlijk wel eerst sparen. Maar al dat geld kun je later uitgeven tijdens de beste ervaring van je leven! Natuurlijk kosten de Xtreme Gap programma’s geld. Maar je moet ook geld reserveren voor je drankje, je souvenirs en natuurlijk het eten. Het voordeel van reizen naar Zuid-Afrika en Thailand is dat je voor weinig geld heerlijke verse en gezonde maaltijden hebt.

Verder zijn er nog de kosten voor je vluchten. Deze verschillen van week tot week en boeken in de juiste periode kan je dus veel geld besparen.

 

Zo nu weet je wat een tussenjaar is, wat de voordelen zijn en je hebt een beetje idee hoe een budget te bedenken. Wij beloven dat het nemen van een tussenjaar een geweldige ervaring wordt!

 

Xtreme Gap

 

 

Trefwoorden: Tussenjaar, Tussenjaar In Zuid-afrika,