Hééérlijke vermelding op Glazen Vork

Hééérlijke vermelding op Glazen Vork van Hééérlijk

Door: Hééérlijk  08-06-2011
Trefwoorden: Lunch, Teambuilding, Tapas

Soms is een ontmoeting tussen twee mensen het begin van iets heel nieuws..

Eddy en Femke ontmoeten elkaar voor het eerst in 2007 en bleken allebei een enorme passie voor koken en lekker eten te hebben. Femke had geen horeca achtergrond maar is altijd al gek geweest van koken en bakken en Eddy heeft jaren in de horeca gewerkt (o.a. in een Ierse pub en voor een country en western restaurant)

Beiden hadden het idee om een eigen zaak te beginnen en hoewel er allerlei ideeen de revue passeerden leek het een goed idee om – vanwege de economische situatie – eerst vanuit huis te gaan beginnen. Zowel voor Eddy als Femke staat het contact met de klant/gast als eerste voorop. Hun uitgangspunt en filosofie is gastvrijheid, klantgerichtheid en open staan voor een ieders inbreng. Geen enkele catering klus is voor hun een routine kwestie; alles wordt op maat aangepast aan de klant. Dit is ook de reden dat dit niet eenvoudigweg een cateringbedrijf is maar sfeercateraar. De complete aankleding van een evenement wordt verzorgt, vanaf de verse bloemen, het tafellinnen, mooie kopjes, sfeerverlichting tot aan de snijplanken en prachtige oude bakblikken aan toe. Bij Heeerlijk zul je geen standaard witte kopjes en borden tegen komen. Ze hebben prachtig vintage servies wat een evenement door hen georganiseerd al meteen iets heel bijzonders meegeeft. Ik heb Femke en Eddy in eerste instantie via Twitter ontmoet (lang leven de social media!) en was zo brutaal om mezelf voor te stellen als foodfotograaf en of ze misschien nog foto’s nodig hadden. Al gauw volgde een levendige twitter discussie en eigenlijk klikte het vanaf het allereerste moment. De fotoshoot zelf was heeerlijk.. Onze ideeen en die van styliste Liesbeth kwamen wonderwel met elkaar overeen.

Ik heb Eddy en Femke leren kennen als twee gepassioneerde mensen met een echte liefde voor goed eten. Ze werken zoveel mogelijk met pure en eerlijke producten. Houden niet van allerlei poespas, maar wel van goed eten! En ik kan uit eerste hand vertellen dat hetgeen ze maken bijzonder lekker is.

Want je begrijpt natuurlijk wel dat al dat eten van de fotoshoot niet zomaar de prullenbak in werd geknikkerd. Nee dat hebben we ons goed laten smaken. Ik weet in ieder geval zeker wie ik de volgende keer ga bellen als ik een cateraar nodig heb. Behalve catering kun je bij Femke en Eddy ook terecht voor een kook workshop op maat. Bij jou thuis of op locatie; alles is mogelijk. Heeerlijk is inmiddels uit haar jasje gegroeid en dringend op zoek naar een betaalbare ruimte, liefst een met een buitenruimte voor terras en/of feestjes. Dit mag een oude schuur zijn, een bollenschuur, een vervallen fabriek; maakt niet uit! Locatie liefst tussen Heemskerk en Haarlem. Degene met de gouden tip wint een high tea voor 4 personen!

Tekst en foto's: Simone van den Berg
http://www.deglazenvork.nl/sfeercateraar-heeerlijk/

Trefwoorden: Babyshower, Chocolade, Culinaire Arrangementen, Eten & Drinken, feest op maat, High-tea, Huwelijksfeest, Kookworkshops, Lunch, Mediterrane Keuken, passie voor koken, Picknick, Sfeercatering, Styling van de locatie, Tapas, Teambuilding, Vrijgezellen- en familiefeest,