PerfectBackup scoort goed in test van toonaangevend tijdschrift LAN

PerfectBackup scoort goed in test van toonaangevend tijdschrift LAN van Perfectbackup Online Backup

Door: Perfectbackup Online Backup  02-07-2009


Een 'fenomenale' snelheid van meer dan 12Mbps (de maximale downloadsnelheid van de testomgeving), waardoor een noodherstel er in iets meer dan vijf minuten invloog. In een test van zeven online back-updiensten, uitgevoerd door het toonaangevende LAN-magazine, kwam de snelheid van PerfectBackup goed naar voren.

 

PerfectBackup maakt gebruik van Ahsay-software bij zijn diensten, versie 5.5 om precies te zijn – de nieuwste. Voor computers die daar moeite mee hebben adviseert PerfectBackup de vorige versie te gebruiken, 5.2.7.0. Maar met voldoende RAM - vanaf 768 MiB moet het geen probleem zijn – is deze nieuwste versie het beste dat er momenteel is.

Versie 5.5 heeft een compleet gerestylede gebruiksinterface, die nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker is dan voorheen, concludeert het testpanel van LAN-magazine. De Ahsay back-upsoftware wordt sowieso aanbevolen door de  'testers'.

In de eindscore komt PerfectBackup er zeer goed vanaf, met een score van 97 (waar een maximum van 100 is) voor functionaliteit en een score van 90 op prestatiescore. Opmerkelijk genoeg werd de onderneming er ondanks de uitstekende score op de twee zwaarstwegende onderdelen niettemin slechts vierde mee.

,,We weten niet exact hoe de scores zijn verwerkt, hoe er precies is gerekend. Er is in deze test slechts naar functionaliteit en snelheid gekeken van de backupsoftware en niet zozeer naar de dienstverlening hieromheen welke overigens veel belangrijker is”, zegt directeur Peter Meijer. ,,Maar dat maakt op zich niet uit. Voor ons is vooral belangrijk dat we zo goed uit de test naar voren komen. Zeker als je het vergelijkt met concurrerende ondernemingen zijn we heel tevreden. De backupsoftware van IASO die KPN gebruikt voor haar online backup diensten kreeg het zelfs voor elkaar om zonder enige foutmelding de backup af te breken. Een noodherstel duurde overigens bijna 11 minuten en dat vergeleken bij het noodherstel van iets meer dan 5 minuten bij PerfectBackup!”

 

Ook was er aandacht voor het milieuvriendelijke karakter van PerfectBackup. De onderneming gebruikt als hoofd-datacenter het 'groene datacenter' van EvoSwitch in Haarlem. De replicatie wil de onderneming eigenlijk ook verhuizen naar een groen datacenter, zolang het maar geografisch gescheiden blijft. ,,In verband met de veiligheid, uiteraard”, laat Peter Meijer weten. Overigens is PerfectBackup gevestigd op bedrijventerrein De Trompet in Heemskerk, dat er prat op gaat het meest milieubewuste industrieterrein van Nederland te zijn.

PerfectBackup gaat met zijn tijd mee. Dat merken de klanten. Facturatie – vanaf 7 euro per maand voor 500 MB is al mogelijk – gebeurt per mail, en alleen op verzoek per post. Maar belangrijker, veiligheid blijft prioriteit nummer één. Alle data wordt versleuteld en gecomprimeerd voor het online wordt verzonden, via een beveiligde SSL-verbinding. Daarna komt het in twee geografisch gescheiden datacenters terecht.

,,De zekerheid voor de klant blijft voor PerfectBackup het allerbelangrijkste'', zegt de directeur met nadruk.

 


Contact Perfectbackup Online Backup

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share