PerfectBackup VS KPN Back-up Online

Door: Perfectbackup Online Backup  27-09-2007
Trefwoorden: Online Backup, Internet Backup, Data Backup

KPN biedt een op IASO-backup gebaseerde oplossing en is in twee varianten beschikbaar. (thuis en server) Wij zijn van mening dat KPN Back-up Online een “goed” consumenten product is maar voor ondernemers in vele facetten te kort schiet. De dienst lijkt voordelig en om deze reden krijgen wij veel vragen over de verschillen tussen de KPN backupdienst en PerfectBackup. Er zijn behoorlijk wat verschillen, echter hieronder vindt u de belangrijkste verschillen:


Telefonische ondersteuning
KPN Back-up Online geeft totaal geen telefonische ondersteuning, u kunt uw vragen alleen per e-mail stellen. Bij PerfectBackup wordt u altijd persoonlijk te woord gestaan door gecertificeerde engineers. Eventueel kan een engineer op uw verzoek de computer op afstand overnemen om het probleem te lokaliseren en op te lossen. Tevens kunt u met al uw backup gerelateerde vragen bij PerfectBackup terecht via telefoon, e-mail of de live help op de website.

Multi PC/Server
Bij KPN Back-up Online dient u voor elke server een licentie/abonnement aan te schaffen. Bij PerfectBackup kunt u binnen één abonnement meerder servers, laptops of werkstations backuppen ongeacht het besturingssysteem. Hierdoor kunt u de quota effectief gebruiken en betaald u niet voor ongebruikte ruimte op de server.

Multi platform – Meer functionaliteit
KPN Back-up Online beperkt zich hoofdzakelijk tot Windows echter bieden ze ook een Linux variant aan. De software van PerfectBackup is platform onafhankelijk en draait op nagenoeg alle besturingsystemen, Windows, Mac osX, Novell, Solaris, Unix, Linux en alle platformen die Java2 JRE Standard Edition, v1.3.1 of hoger ondersteunen.

Database ondersteuning
KPN Back-up Online beperkt zich tot het backuppen van Microsoft SQL en Exchange waarbij Exchange alleen op database niveau gebackupped kan worden. PerfectBackup ondersteunt een hot backup voor de meest voorkomende databases zoals Microsoft SQL, Exchange, MySQL, Lotus Domino/Notes en Oracle. Overige databases kunnen worden gebackupped met een pre – en post backup commando. Tevens kun je met PerfectBackup MS Exchange op Brick Level niveau backuppen waarbij je eenvoudig je items binnen Exchange kunt herstellen zonder de hele information store te moeten herstellen. Denk hierbij aan afspraken, contactpersonen een verwijderde e-mail of andere items binnen Exchange.

Retentie (Bewaarbeleid)
KPN Back-up Online bewaard slechts enkele versies van een bestand en het bewaarbeleid is niet zelf aan te passen in de software. Bij PerfectBackup kunt u een zeer uitgebreid retentiebeleid instellen waardoor het mogelijk is om een versie van gisteren, vorige week, vorige maand, vorig kwartaal of jaar of nog langer terug kunt halen. De bewaartermijn is per back-uptaak via de back-upsoftware in te stellen zonder extra kosten!

Service Level Agreement (SLA)
KPN Back-up Online biedt geen SLA op de online backup dienst. Bij PerfectBackup zijn alle afspraken duidelijk vastgelegd in een heldere SLA.

Lokale Back-up
KPN Back-up Online geeft u niet de mogelijkheid om met de backupsoftware een lokale backup te bewaren. PerfectBackup geeft u wel de mogelijkheid om een lokale backup op te slaan. U kunt per backuptaak aangeven of u ook een lokale backup wilt bewaren dit kan op het lokale systeem een nasbox, netwerkschijf of werkstation zijn.

Calamiteiten (harddisk service)
KPN Back-up Online biedt niet de mogelijkheid om uw data bij calamiteiten per koerier aan te leveren op een externe medium. Tevens is de data alleen via de software te herstellen. PerfectBackup kan uw data binnen de afgesproken tijd op een externe medium bij u laten bezorgen. Daarbij kun je de data niet alleen via de software herstellen maar ook via een willekeurige browser of computer.

Het verschil in prijs
KPN Back-up Online kost € 24,95 per maand voor 25GB, dit lijkt voordeliger, maar heeft wat addertjes onder het gras. Het is ongecomprimeerde data en komt dus neer op ca. 12,5GB data. PerfectBackup rekent € 35 per maand voor 20GB gecomprimeerde dataopslag (compressie voordeel klant) daardoor is PerfectBackup dus veel voordeliger dan KPN. En dat met alle extra service en kwaliteit die PerfectBackup u biedt!!


Met PerfectBackup heeft u dus meer Back-up, kwaliteit en service voor uw geld!

Niet voor niets heeft LanMagazine PerfectBackup uitgeroepen tot de absolute NR1.
Wilt u weten wat PerfectBackup voor uw organisatie kan betekenen?
Kijk snel op de website www.perfectbackup.nl of neem contact met ons op.

PerfectBackup B.V.
De Trompet 1625
1967 DB Heemskerk
0031(0)251-312070


Over PerfectBackup:
PerfectBackup is een toonaangevende online backup provider met lokale vestigingen in Nederland, Belgie, Engeland, Ierland en Spanje.
www.perfectbackup.nl
www.perfectbackup.be
www.perfectbackup.co.uk
www.perfectbackup.ie
www.perfectbackup.es

Download het PerfectBackup VS KPN Back-up Online artikel (pdf)

Trefwoorden: Data Backup, Internet Backup, Online Backup, Perfectbackup

Contact Perfectbackup Online Backup

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share