pedicure heemskerk youniek jan van scorelstraat 50 1961 ex heemserk

pedicure heemskerk    youniek  jan van scorelstraat 50 1961 ex heemserk van Youniek

Door: Youniek  12-05-2007

www.pedicurenodig.nl


Specialisaties: diabetisch en reumatische aantekening.


De pedicure zorgt ervoor om vroegtijdige problemen aan uw voeten te ondervinden,

om zo eventuele doorgezakte voorvoeten of hielspoor te kunnen ontdekken.

De podoloog of de orthopeed kan de juiste diagnose stellen en u hiermee verder helpen

d.m.v. een verwijsbrief van uw huisarts.Pedicurebehandeling van de voeten van mensen met diabetes en reuma

Diabetes en reuma

De voeten van diabetespatiënten vereisen extra zorg. Regelmatige controle en (indien nodig) behandeling door een speciaal hiervoor opgeleide pedicure kan ernstige problemen voorkomen. Het is dan ook verstandig om een maal in de zes weken naar een profesionele pedicure te gaan die de aantekening "diabetische Voet" heeft, ook als er geen voetklachten zijn. Youniek is in het bezit van de aantekening "Diabetische Voet". en Reuma

In de meeste gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van deze behandelingen door de zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen onder welke voorwaarden en hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed in geval van Diabetes.

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De redenen waarom de voeten extra kwetsbaar zijn:


De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
Het gevoel in de voeten kan verminderen of zelfs uitvallen
De voeten kunnen van stand veranderen.

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt zijn:


Controleer dagelijks de voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen (men kan met een spiegeltje de onderkant van de voet bekijken of laat een huisgenoot dit doen)
Nooit op blote voeten lopen, hoe lekker men dit ook vindt
Geen lange voetbaden nemen omdat de huid hierdoor erg kwetsbaar wordt.
Geen kousen of sokken met grove naden dragen
Voor het aantrekken van de schoenen even kijken of er geen harde dingen in zitten zoals steentjes.
Wanneer de nagels van de tenen zelf geknipt worden, deze altijd recht afknippen
Kopen van schoenen:

Het kopen van de juiste schoenen kunt u het beste aan het eind van de middag doen.

Aan het einde van de middag zijn de voeten altijd een beetje opgezwollen en daar moet rekening mee gehouden worden. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden als u last heeft van uw voeten. En zorg dat de schoen een lengte toegift heeft van ± 1 cm. Daarvoor kunt u het beste naar de betere schoenenwinkels gaan. Hebt u een brede voorvoet? Zorg dan ook dat u een schoen neemt met een juiste breedte maat.Voetverzorging
Was uw voeten regelmatig met een milde (alkalivrije) zeep. Een dergelijke zeep “zonder zeep” zorgt ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van de huid niet wordt aangetast.
Spoel na het wassen alle zeepresten goed weg en droog uw voeten af. In het bijzonder tussen de tenen.
Wrijf de voeten regelmatig met babyolie of een huidvriendelijke crème in ter voorkoming van een uitdrogende huid, kloofjes of andere beschadigingen van de huid.
Knip de teennagels altijd recht af, dit voorkomt het ingroeien van de nagels.
Als uw nagels bij het knippen snel splijten of afbrokkelen, knip dan met kleine knipjes of gebruik een vijl.
Knip, peuter of snijd nooit zelf aan eelt of likdoorns, de kans op verwonding is groot door gebruik van verkeerd gereedschap. Wel kunt u overmatig eelt verwijderen met een puimsteentje of voetvijl.
Neem nooit langer dan 5 minuten een voetenbad, anders wordt de huid te week en extra kwetsbaar voor wondjes of infecties. Gebruik bij een voetenbad geen soda of biotex, maar gewoon keukenzout. Spoel altijd na met schoon water.
Wanneer u wondjes op de voet heeft, mag u geen voetenbad nemen. De genezing wordt namelijk belemmerd door het week worden van de huid rondom de wond.
Insmeren van de voeten:

Om te voorkomen dat u droge voeten of kloven aan uw voeten krijgt, is het van belang dat u goed uw voeten insmeert. Daarvoor hebben wij gekozen voor de klovenzalf van Gehwol, en voor de pedicure lijn Footcare. Bent u diabeet dan zijn daar speciale crèmes voor. Door gebruik van de crèmes voorkomt u dat u pijnlijke droge voeten krijgt. Ook uw voeten zijn tenslotte uw visitekaartje!

Extra service:

Bent u slecht ter been? Dan komt de pedicure bij u aan huis.Bel voor meer informatie of voor een afspraak Youniek 0251-208116

Officeel geregistreerd, gediplomeerd gecertificeerd pedicure bedrijf
© 2009 YOUNIEK ONLINE | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden
sitemap | rss | powered by www.pedicurenodig.nl