Bespaar geld, jaarrekening niet verplicht voor zzp'er

Bespaar geld, jaarrekening niet verplicht voor zzp'er van Zzp-boekhouder

Door: Zzp-boekhouder  17-02-2014
Trefwoorden: Administratiekantoor, Startende Ondernemers, Aangifte Omzetbelasting

ZZP’er bespaar op uw kosten en ga niet meer akkoord dat uw accountant een jaarrekening opstelt, zonder dat u het vraagt. Zo’n jaarrekening kost u snel een paar honderd euro en staat voor de zzp’er vaak vol met onbegrijpelijke taal en kengetallen, weet zzp boekhouder. Als u naar de bank moet voor een financiering of voor de aanvraag van een hypotheek is een jaarrekening wel wenselijk, maar dan kunt u er nadrukkelijk om verzoeken. Jaarrekening is niet meer nodig Jaarrekening afgeschaft De reden dat de jaarrekening niet meer nodig is: hij wordt afgeschaft. Het betreft hier MKB-bedrijven met minder dan tien werknemers en een omzet van minder dan 1 miljoen euro. Die worden niet langer verplicht om een jaarrekening op te stellen. Het kabinet wil dat ondernemers weer gaan ondernemen, aldus staatssecretaris De Jager van Financiën en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken. “We moeten ze niet onnodig lastigvallen met allerlei procedures,” zo zegt Heemskerk in een persbericht. Korte termijn “Bij de aanpak van de regeldruk hebben we vooral gekeken naar maatregelen waarmee we op korte termijn aan de slag kunnen,” aldus Heemskerk. Zo wordt om de “banenmotor voor het bedrijfsleven” te versterken de wet- en regelgeving voor het aannemen en in dienst hebben van personeel vereenvoudigd en wordt de administratieve rompslomp rond “kleine baantjes” verminderd.

Trefwoorden: Aangifte Omzetbelasting, Administratiekantoor, Financiele Administratie, Online Boekhouding, Startende Ondernemers

Andere producten en diensten van Zzp-boekhouder

ZZP’er: Auto van de zaak of een privé-auto? van Zzp-boekhouder thumbnail
17-02-2014

ZZP’er: Auto van de zaak of een privé-auto?

Auto van de zaak, of in privé voor de ZZP'er


Online boekhouden van zzp-boekhouder van Zzp-boekhouder thumbnail
17-02-2014

Online boekhouden van zzp-boekhouder

Online boekhouden voor ZZP'er bij ZZP-boekhouder


17-11-2009

Achterstanden? Kies voor de zzp boekhouder

ZZP’er: kampt u met administratieve achterstanden, heeft u problemen met de Belastingdienst, of komt de deurwaarder vaak bij u langs. Neem dan contact op met de zzp boekhouder, die heeft ervaring in dit soort situaties en kan u lucht geven in dit soort lastige situaties.17-11-2009

Tip: Stap in januari 2010 over naar zzp boekhouder

Volgens de ZZP-boekhouder is januari dé maand om over te stappen van administratiekantoor.17-11-2009

Ondernemingsplan bij zzp boekhouder

Een stukadoorbsbedrijf beginnen, het opstarten van een kapsalon, het beginnen als zzp’er in de ICT of het starten als tekstschrijver. Vaak betekent het beginnen als zzp’er een grote stap. Logisch dat u daar begeleiding bij nodig heeft. De ZZP boekhouder helpt u bij het opstellen van een onderemingsplan (businessplan) waardoor u zichzelf goed kunt presenteren bij de bank.


17-11-2009

ZZP'er worden in 2010 nog voordeliger

Goed nieuws: per 1 januari 2010 komt de eis dat u als ondernemer minimaal 1225 uur moet ondernemen om in aanmerking te komen voor de mkb-vrijstelling, te vervallen, weet zzp boekhouder.


04-09-2009

Minder startende zzp'ers in 2009

Het aantal zzp'ers neemt niet toe. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar nam het aantal zzp'ers met een procent af. Dat is opvallend, omdat het aantal zelfstandige 'éénpitters' de afgelopen twaalf jaar steeds toenam.


03-09-2009

Facebook is niet zo veilig

Bent u als zzp'er actief op sociale netwerksites, dan werd u door de campagne van de overheid al gewaarschuwd voor het vrijgeven van te veel persoonlijke informatie. Niet voor niets, zo blijkt nu. Ook bij Facebook zijn uw gegevens niet erg veilig.


03-09-2009

Vitae onderzoekt sociale netwerk ZZP'ers

Vitae, de Nieuwe Professional, en het Powerhouse Competing for Talent van de Nyenrode Business Universiteit, doen onderzoek naar zzp'ers en interim professionals en hun onderlinge relaties. Het onderzoek zal inzichten leveren in diverse kenmerken en dynamieken van zzp'ers en interim professionals en hun sociale netwerken.


02-09-2009

Stap voor 2010 over naar de zzp-boekhouder

De ZZP-boekhouder: betrouwbaar, goedkoop en een vaste jaarprijs

Bespaar kosten in deze financieel moeilijke tijden. Hoe? Stap over van uw dure accountant naar de ZZP-boekhouder. De ZZP-boekhouder is gespecialiseerd in boekhoudingen voor zelfstandigen die in de bouw actief zijn. Het bedrijf richt zich op timmermannen, metselaars, voegers, stukadoors, loodgieters, tegelzetters etc. Kwaliteit is de persoonlijke aandacht die u krijgt, de deskundigheid en de jaarprijs (vanaf 840 euro excl


Tip: Auto’s met lage bijtelling voor zzp’er van Zzp-boekhouder thumbnail
02-09-2009

Tip: Auto’s met lage bijtelling voor zzp’er

De ZZP-boekhouder heeft een lijst met auto’s geselecteerd die in aanmerking komen voor een procentueel lagere bijtelling.


02-09-2009

SnelStart geeft startende zzp´ers 25% korting

De ZZP-boekhouder is SnelStart gelicenseerd. SnelStart is een gebruikersvriendelijk boekhoudpakket voor de zzp’er het mkb. In tegenstelling tot veel andere pakketten is het ook nog betaalbaar en is er een uitwisseling mogelijk met uw zzp-boekhouder.


Bezoek aan uw ega voor de lunch is zakelijk van Zzp-boekhouder thumbnail
02-09-2009

Bezoek aan uw ega voor de lunch is zakelijk

Stel, u heeft een florerende onderneming, een auto van de zaak, een mooi huis én een goed huwelijk.

Die mensen bestaan.Belastingdienst aast op startende ondernemers van Zzp-boekhouder thumbnail
02-09-2009

Belastingdienst aast op startende ondernemers

De Belastingdienst gaat startende ondernemers eerder controleren op BTW-fraude. Bij fraudegevoelige starters worden de normaal dienstverlenende startersbezoeken ingezet om het bedrijf direct door te lichten op mogelijke fraude.