Europese werkloosheidcijfers

Door: Adver-online  02-09-2011
Trefwoorden: Internet Vacatures

Aan het begin van elke nieuwe maand komen er allerlei cijfers de media ingerold, zo ook deze maand. In veel landen zijn vandaag de nieuwste werkloosheidcijfers gepresenteerd. Er blijkt een groot verschil te zitten in de werkloosheid tussen de diverse Europese landen.


In Spanje is de werkloosheid in augustus opnieuw toegenomen. Eind augustus telde Spanje 4,13 miljoen werklozen. Dit is ruim 200.000 mensen minder dan de recordhoogte van 4,33 miljoen werklozen. Echter zijn er in augustus 51.585 werklozen bijgekomen ten opzichte van juli.

In tegenstelling tot Spanje is de werkloosheid in Vlaanderen, Duitsland en Frankrijk gedaald. In Vlaanderen is de werkloosheid met 7,9 procent afgenomen. Dit leidde tot een aantal van 211.451 werklozen in Vlaanderen eind augustus. De werkloosheid in Duitsland is zelfs voor de 26 maand op rij gedaald. Er zijn 2,95 miljoen Duitsers werkloos, wat een daling is van 8.000 ten opzichte van juli. In Frankrijk daalde de werkloosheid licht en kwam uit op 9,1 procent. De trend van de dalende werkloosheid die in 2010 begon, werd hiermee voortgezet.

De cijfers van de Nederlandse werkloosheid zijn nog niet bekend gemaakt. Als die bekend zijn zullen we deze hier vermelden op de blog van Adver-Online.

Trefwoorden: Internet Vacatures

Andere voorbeelden van portfolio vanAdver-online

01-09-2011

1 op de 10 single mannen denkt dat collega’s met een gezin meer verdienen!

  Uit een onderzoek van naar singles op de werkvloer is gebleken dat 10% van de single mannen het idee