UWV stopt met re-integratie van werklozen!

Door: Adver-online  15-03-2011
Trefwoorden: Internet Vacatures

 

De Nederlandse uitkeringsinstantie UWV stopt met de re-integratie van werklozen.Volgens minister Kamp van Sociale Zaken heeft het kabinet hiermee de verantwoordelijkheid voor het vinden van werk neergelegd waar het hoort: bij de werknemers en werkgevers zelf. Werknemers moeten zorgen dat ze interessant zijn voor bedrijven en werkgevers moeten aantrekkelijke werk bieden. Volgens minister Kamp is dit volledig volgens de filosofie van dit kabinet.

Een werkloze die in zichzelf is blijven investeren en zijn kennis op peil heeft weten te houden zal in de meeste gevallen ook zonder hulp van het UWV een nieuwe baan weten te vinden. WW’ers zijn op dit moment niet de meest kwetsbare groep op de arbeidsmarkt volgens de minister. Kamp stelt wel dat er regelingen blijven om ouderen duurzaam inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden er nu gesprekken gevoerd met werkgevers en vakbewegingen over de invoering van een mobiliteitsbonus. Deze mobiliteitsbonus moet oudere werknemers stimuleren om nog over te stappen op ander werk.

Bedrijven moeten hun vacatures aantrekkelijk maken om goede sollicitanten te verkrijgen. Adver-Online ondersteunt bedrijven bij het opmaken en online plaatsen van hun vacatures.

Trefwoorden: Internet Vacatures