Lekkere maar toch gezonde snacknootjes!

Lekkere maar toch gezonde snacknootjes! van Food Supply Facilities

Door: Food Supply Facilities  27-08-2008
Trefwoorden: Retail, Winkel, Marketing

Het kan! Lekkere maar toch gezonde snacknootjes. Soy Wonders heten ze!

We zijn allemaal wel overtuigd van het belang van gezonde voeding. Minder obesitas, minder hart- en vaatziekten. Je voelt je gewoon beter. Maar die borrelnootjes blijven zo verleidelijk… Het Chinese sojanootje Soy Wonders is de oplossing. Het geheim? Sojabonen in plaats van pinda’s. Dat betekent minder calorieën, geen cholesterol, geen transvetten en het staat ook nog eens bol van de gezonde voedingsstoffen. Soy Wonders is verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken: lekker mild met barbecuekruiden en een vleugje honing, knapperig licht gezouten en Hot & Spicy, waar zelfs een volbloed Mexicaan het warm van krijgt! Soy Wonders past qua ’gezonde’ vetten en calorieën helemaal in een verantwoord eetpatroon.

Soja en lijnzaad
De ingrediënten soja en lijnzaad kunnen ook - mits met mate gegeten - bijdragen aan gewichtscontrole en het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Lijnzaad heeft o.a. een gunstige invloed op daling van glucose in het bloed, kan dankzij de vezels die het bevat het cholesterolniveau verlagen en heeft een gunstige werking op de stoelgang. Lijnzaad bestaat verder grotendeels uit onverzadigde ‘gezonde’ vetten. Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat voldoende soja proteïnen in de voeding bijdragen aan de afname van het risico op hart- en vaatziekten. Wat obesitas betreft: de snacknootjes worden gebakken en niet gefrituurd, wat er voor zorgt dat ze 65% minder vet dan gewone borrelnootjes bevatten, 60% minder vet dan gewone pinda’s en ruim 40% minder vet dan chips. Daarbij bevat Soy Wonders geen cholesterol en geen transvetten. Het product is verder rijk aan vezels en is niet genetisch gemodificeerd; meer dan 75% van de ingrediënten is organisch. 

Isoflavonen
Soy Wonders bevat ook 21 mg. Isoflavonen per portie (28 gram). Wetenschappelijke onderzoeken hebben verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen van isoflavonen aangetoond. Isoflavonen uit soja kunnen opvliegers tijdens menopauze verminderen en de botdensiteit van oudere vrouwen op peil houden. Ook schijnen ze de risico's op hart- en vaatziekten via verschillende mechanismen te kunnen verminderen. De isoflavonen remmen de aderverkalking, waardoor de kans op een hartaanval wordt verkleind. Uit een overzicht van 38 gecontroleerde studies over soja en hartkwalen blijkt dat soja absoluut efficiënt is om het cholesterolprofiel te verbeteren.
De inname van producten rijk aan isoflavonen kan ook het risico op de vorming van prostaatkanker verkleinen. Ze vertragen de kankergroei en leiden ertoe dat kankercellen afsterven. De isoflavonen reageren op kankercellen op dezelfde manier als vele algemene geneesmiddelen voor de behandeling van kanker.

Omega-3
Voldoende omega-3 in onze voeding is van belang voor de groei en ontwikkeling van onze hersenen, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de goede werking van hart- en bloedvaten. Soy Wonders voorziet, dankzij haar lijnzaad en soja, in de omega-3 behoefte; in één portie zit 1500 mg omega-3. Dit komt in de buurt van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Over Soy Wonders
Soy Wonders is afkomstig uit China. De gezonde sojasnack geniet een grote consumentenacceptatie in Amerika en Engeland. Ook wordt het product gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In Nederland wordt Soy Wonders al verkocht via de 70 winkels van ‘De Tuinen’ en binnenkort ook in de supermarkt. Voor meer informatie over Soy Wonders surft u naar www.soywonders.nl.

                                                                                                                                                                                        
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Contactadres voor deze publicatie, proefpakketten, fotomateriaal, interviews en achtergrondinformatie:
 
Food Supply Facilities BV
J.A. Bruin, directeur
Tel. nr: 072-5348757
Fax nr: 072-5763536
E-mail: [email protected]
Internet: www.soywonders.nl

Trefwoorden: Afvallen, Borrel, Borrelnootje, Borrelnootjes, Botdensiteit, Chips, Cholesterol, Dieet, Feestje, Genieten, Gezond, Gezonde Voeding, Hart, Hart En Bloedvaten, Innovatie, Introductie, Isoflavonen, Kanker, Lekker, Levensmiddelen, Lijnen, Lijnzaad, Marketing, Obesitas, Omega-3, Opvliegers, Pinda, Prostaat, Retail, Smaak, Smaakvol, Snack, Snacks, Soja, Vaatziekten, Vegetarisch, Vezels, Winkel, Zoutjes, Zoutjesschap,