Soy Wonders - Lekker voor je lijf

Soy Wonders - Lekker voor je lijf van Food Supply Facilities

Door: Food Supply Facilities  14-08-2008
Trefwoorden: Afvallen, Gezond, Lekker

Soy Wonders - Lekker voor je lijf

Het belang van gezonde voeding wordt door de toename van obesitas en hart- en vaatziekten steeds belangrijker. De nieuwe sojasnack Soy Wonders past niet alleen qua “gezonde” vetten (overwegend onverzadigd) en calorieën helemaal in een verantwoord eetpatroon, maar staat ook nog eens bol van de omega-3.

Dit essentiële vetzuur mag niet ontbreken in een gezond eetpatroon, maar we krijgen vaak toch nog onvoldoende hiervan binnen. Belangrijkste oorzaak? Ons lichaam kan zelf geen omega-3 aanmaken, dus is het daarvoor afhankelijk van een actieve verantwoorde voedingskeuze. Die keuze is nu heel gemakkelijk te maken met Soy Wonders. De nieuwe snack -in de smaken Hot & Spicy, Lightly Salted en Honey & BBQ- doet denken aan een borrelnootje. In plaats van pinda’s knabbel je echter op knapperig omhulde sojabonen. Minder calorieën, geen cholesterol, geen transvetten, maar wél net zo veel smaak als een borrelnootje.

Het belang van omega-3
Omega-3 is een essentieel vetzuur dat ons lichaam net als vitamines of mineralen nodig heeft. Voldoende omega-3 in onze voeding is van belang voor de groei en ontwikkeling van onze hersenen, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de goede werking van hart- en bloedvaten. In ons dagelijkse westerse menu ontbreekt omega-3 nogal eens, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Soy Wonders voorziet, dankzij haar lijnzaad en soja, in de omega-3 behoefte; in één portie (28 gram) zit 1500 mg omega-3. Dit komt in de buurt van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Soja en lijnzaad
De ingrediënten lijnzaad en soja voorzien niet alleen in onze behoefte aan omega-3, ze dragen ook - mits met mate gegeten - bij aan gewichtscontrole en het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Lijnzaad heeft o.a. een gunstige invloed op de daling van glucose in het bloed, kan dankzij de vezels die het bevat het cholesterolniveau verlagen en heeft een gunstige werking op de stoelgang. Lijnzaad bestaat verder grotendeels uit onverzadigde ‘gezonde’ vetten. Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat voldoende soja proteïnen in de voeding bijdragen aan de afname van het risico op hart- en vaatziekten. Wat obesitas betreft: de snacknootjes worden gebakken en niet gefrituurd, wat er voor zorgt dat ze 65% minder vet dan gewone borrelnootjes bevatten, 60% minder vet dan gewone pinda’s en ruim 40% minder vet dan chips. Daarbij bevat Soy Wonders geen cholesterol en geen transvetten. Het product is verder rijk aan vezels en is niet genetisch gemanipuleerd; meer dan 75% van de ingrediënten is organisch.

Isoflavonen
Soy Wonders bevat ook 21 mg. Isoflavonen per portie van 28 gram. Wetenschappelijke onderzoeken hebben verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen van isoflavonen aangetoond. Isoflavonen uit soja kunnen opvliegers tijdens menopauze verminderen en de botdensiteit van oudere vrouwen op peil kunnen houden.
Soja isoflavonen schijnen de risico's op hart- en vaatziektes via verschillende mechanismen te kunnen verminderen. Ze remmen de aderverkalking, waardoor de kans op een hartaanval wordt verkleind. Uit een overzicht van 38 gecontroleerde studies over soja en hartkwalen blijkt dat soja absoluut efficiënt is om het cholesterolprofiel te verbeteren.
De inname van producten, rijk aan isoflavonen, kan het risico op de vorming van prostaatkanker verkleinen. Studies tonen aan dat isoflavonen de kankergroei van de prostaat vertraagt en ertoe leiden dat kankercellen van de prostaat afsterven. De isoflavonen reageren op kankercellen op dezelfde manier als vele algemene geneesmiddelen voor de behandeling van kanker.

Health facts
Om het belang van goede en gezonde voeding te onderstrepen, bij deze nog wat wetenschappelijke feiten over obesitas en hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn in Europa een belangrijke doodsoorzaak; 70% van de volwassenen heeft een cholesterolniveau dat beduidend hoger ligt dan het ideale niveau. Alleen in Engeland al hebben ongeveer 10 miljoen mensen een verhoogde bloeddruk, een belangrijk risico voor cardiovasculaire ziektes. Volgens een rapport van Gut in oktober 2007 wordt door obesitas de kans op kanker zes keer groter.

Over Soy Wonders en Food Supply Facilities BV
Soy Wonders is afkomstig uit China. De gezonde soja- en lijnzaadsnack geniet een grote consumentenacceptatie in Amerika en Engeland, waar het o.a. verkrijgbaar is bij Morrisons Supermarkets en Whole Foods markets. Ook wordt het product gelanceerd in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In Nederland wordt Soy Wonders al verkocht via de 70 winkels van ‘De Tuinen’ en binnenkort ook via de supermarkt. De distributie voor Nederland ligt in handen van Food Supply Facilities BV. Voor meer informatie over Soy Wonders surft u naar www.soywonders.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Contactadres voor deze publicatie, proefpakketten, fotomateriaal, interviews, achtergrondinformatie:
Food Supply Facilities BV
J.A. Bruin, directeur
Tel. nr: 072-5348757
Fax nr: 072-5763536
E-mail: info@foodsupply.nu
Internet: www.soywonders.nl

Trefwoorden: Afvallen, Borrel, Borrelnootje, Botdensiteit, Chips, Cholesterol, Dieet, Gezond, Hart, Isoflavonen, Kanker, Lekker, Lijnen, Lijnzaad, Obesitas, Omega-3, Opvliegers, Overgang, Pinda, Prostaat, Smaak, Snack, Soja, Vaatziekten,