Handicare AS neemt aandelen Freelift over

Handicare AS neemt aandelen Freelift over van Freelift Trapliften

Door: Freelift Trapliften  03-12-2008
Trefwoorden: Gehandicapt, Rolstoel, Traplift

Freelift heeft een sterke positie in de Europese markt van trapliften. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en heeft verkoopkantoren in Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast exporteert Freelift haar producten via dealers in 30 andere landen.

Freelift kent een historie van 120 jaar en was een van de eerste Europese trapliftproducenten. Het bedrijf heeft 200 medewerkers en een omzet van 38 miljoen euro. De transactie zal geen gevolgen hebben voor de organisatie en de werkgelegenheid. Freelift zal als zelfstandig bedrijf verder gaan onder de vlag van de Handicare Groep. De Algemeen Directeur van Freelift, Jeroen Meier, zal zijn positie binnen het bedrijf continueren.

Het bedrijf Handicare AS, eigendom van Ferd Private Equity Fund, is opgericht in 1986 en is met diverse ondernemingen actief op het gebied van technische hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. Het productengamma omvat o.a. rolstoelen, thuiszorgproducten en autoaanpassingen. Door dochterbedrijf Puls heeft de Handicare Groep bovendien een leidende positie in Noorwegen in de verkoop van producten voor ziekenhuizen en verzorgingsinstituten. Handicare heeft haar hoofdkantoor in Moss, Noorwegen en heeft dochterondernemingen in Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Engeland, België en Canada. Zij distribueert haar eigen producten naar 20 andere landen.

De acquisitie van Freelift past in de groeiambities van de Handicare Groep. "We zullen zowel door autonome groei als door acquisities verder groeien en we maken internationaal een sterke ontwikkeling door", zegt CEO, Per Gunnar Borhaug van Handicare. "Er is internationaal een toenemend aantal ouderen, met de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Samen met Freelift zijn we nu in staat om trapliften aan te bieden als aanvulling op de andere producten voor thuiszorg en gezondheidsinstellingen. Freelift zorgt voor verbreding van ons productassortiment en versterkt onze positie in verschillende geografische markten", aldus Borhaug. "Bij Freelift zijn we erg positief over het feit dat we deel van de Handicare Groep worden", zegt de Algemeen Directeur van Freelift, Jeroen Meier. "Samen met Handicare kunnen we onze ontwikkeling continueren en kunnen we op termijn in sommige markten synergie bewerkstelligen. Freelift heeft in de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt in zowel omzet als resultaat. Ik verwacht dat deze groei versterkt verder zal gaan met Handicare als nieuwe eigenaar", aldus Meier.

Freelift was eigendom van Greenfield Capital Partners en Vehold. Greenfield Capital Partners is een onafhankelijk, Nederlands private equity bedrijf.

Trefwoorden: Freelift, Gehandicapt, Handicare, Rolstoel, Stoeltraplift, Traplift