Voedselbank profiteert van beurs Versunie

Voedselbank profiteert van beurs Versunie van Versunie

Door: Versunie  14-11-2008
Trefwoorden: Levensmiddelen, Kaas, Fruit

De Voedselbank in Amersfoort beleefde op 13 november jl. een geweldige dag. Op die woensdag vond in de Rijtuigenloods ter plaatse de jaarlijkse ‘Fresh for Future’ Versbeurs plaats. Versunie was met zo’n 60 standhouders, allen leveranciers van (verse) levensmiddelen, overeengekomen dat de producten die aan het einde van de beursdag overgebleven waren, gedoneerd zouden worden aan de plaatselijke Voedselbank.

Tijdens de succesvolle najaarsbeurs presenteerden leveranciers van Versunie hun producten aan de detailhandelsklanten van Versunie. Directeur Versunie Hans Bruin: “Alle producten zijn vers en worden op de beurs gekoeld gepresenteerd. Desondanks wordt er na een beursdag veel weggegooid. En dat terwijl die producten nog vers en prima te eten zijn. Dit jaar hebben we besloten om die producten een betere bestemming te geven en een bijdrage te leveren aan het prachtige werk van de voedselbanken.”

Het voorstel werd door de aanwezige leveranciers met applaus ontvangen. Uiteindelijk is ruim € 10.000,- aan levensmiddelen door de Voedselbank opgehaald, waardoor menig Amersfoorts gezin kan nagenieten van deze specialiteitenbeurs. Versunie wil hiermee, samen met haar leveranciers, een bijdrage leveren aan de maatschappelijke behoefte en hoopt hiermee ook andere spelers in de markt te inspireren haar voorbeeld te volgen. De Voedselbank is in ieder geval enthousiast en hoopt dan ook met andere beursorganisatoren in contact te komen voor het maken van soortgelijke afspraken.

_____________________________________________________________
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Versunie BV
Hans Bruin
Tel: (072) 576 35 00
Fax: (072) 576 35 99
Email : info@versunie.nl

Trefwoorden: Donatie, Fruit, Gezinnen, Groente, Kaas, Levensmiddelen, Maaltijden, Vers, Versunie, Voedselbank, Voorbeeld, Worst, Zuivel,