Algemene Waterschapspartij in heel Nederland actief!

Algemene Waterschapspartij in heel Nederland actief! van Algemene Waterschapspartij

Door: Algemene Waterschapspartij  12-08-2008
Trefwoorden: Veiligheid, Milieu, Belastingen

Op 4 augustus 2008 is in alle waterschappen de registratie gesloten van partijen die mee willen doen aan de verkiezingen. Want voor het eerst vinden waterschapsverkiezingen niet plaats met individuen, maar met lijsten. Dus de deelnemende partijen per waterschap zijn nu bekend. In alle regio's zal keus zijn uit verschillende lijsten met kandidaten zowel plaatselijke als landelijk, varierend van vijf tot twaalf lijsten per waterschap. Landelijk doen een aantal politieke partijen mee en daarnaast een natuurpartij en de Algemene Waterschapspartij, het ongebonden alternatief.

De Algemene Waterschapspartij heeft zich in 22 van de 26 waterschappen geregistreerd. En in al die regio's worden deskundige teams gevormd van kandidaten, die aan onafhankelijkheid en een brede belangenbehartiging hechten. Voorheen stonden kandidaten altijd voor specifieke belangen zoals de landbouw, het bedrijfsleven of de natuur. In de nieuwe verkiezingsopzet is de Algemene Waterschapspartij de enige lijst die zich zonder binding specifiek op waterbeheer richt.

De Algemene Waterschapspartij zal bij de kandidaatstelling medio september een groot aantal betrokken en deskundige mensen voordragen. Zij vormen een prima netwerk om extra bij te dragen aan de kwaliteit van het bestuur. Ook het aantal vrouwelijke kandidaten van de Algemene Waterschapspartij is met 30% hoog, belangrijk omdat er nodig meer vrouwen in besturen zoals het waterschap zouden mogen deelnemen (op dit moment is slechts 12% van de waterschapsbestuurders vrouw).
Waterbeheer gaat niet over successen op korte termijn, maar vraagt verantwoordelijkheid en visie voor de toekomst. De waterschappen geven gezamenlijk 2 miljard euro belastinggeld uit, dus evenwichtige en verstandige afwegingen zijn erg belangrijk. Iedere Nederlander mag in november stemmen - dus invloed uitoefenen op de samenstelling van het bestuur in zijn of haar regio. Voor een goed geregeld waterbeheer is de Algemene Waterschapspartij dan de logische keuze.

Meer informatie vindt u op www.algemenewaterschapspartij.nl

Trefwoorden: Belastingen, Lasten, Maatschappij, Milieu, Politiek, Veiligheid, Verkiezingen, Waterschappen