18% van alle Nederlanders dingt af

Door: Advance  22-07-2008
Trefwoorden: Geld Besparen, Advance, Afdingen

Hoewel met afdingen veel geld valt te besparen, vinden Nederlanders de vraag ‘of er iets van de prijs afkan’ vaak gênant. Toch wordt pingelen ook in Nederland langzamerhand steeds gebruikelijker en kunnen mensen die nooit afdingen een voorbeeld nemen aan ‘pingelexperts.’ De belangrijkste reden die deze experts noemen om het spel toch vooral aan te gaan, is de wetenschap dat ze anders te veel betalen. Mensen die uit een financiële noodzaak afdingen of puur omdat ze genieten van het machtsgevoel of het spelletje zijn in de minderheid.

Gouden pingeltips
Door middel van tien gouden tips op het platform www.meervoorminder.nl helpt Advance Nederlanders afdingen. Zo zijn verkopers tegen sluitingstijd eerder geneigd om korting te geven en is het raadzaam om vlak voor het einde van het jaar af te dingen aangezien verkopers hun omzetdoelen willen halen. Consumenten die meerdere artikelen in één winkel kopen hebben een ijzersterkte troef in handen die het waard is om te worden uitgespeeld. En mocht dat niet voldoende zijn dan is er altijd nog de niet te onderschatten kracht van charme.

De ‘gemiddelde’ pingelaar
Uit het onderzoek van Advance blijkt dat de meeste pingelaars tussen de 20 en 49 jaar oud zijn en een HBO of MBO opleiding hebben genoten. Een modaal of bovengemiddeld inkomen is kenmerkend voor fervente pingelaars. Wat ook opvalt is dat Zeeuwen het minst vaak afdingen, terwijl men er in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland juist flink op los pingelt. Daarbij gaat mannen afdingen makkelijker af dan vrouwen. Slechts 14% van alle vrouwen pingelt altijd ten opzicht van 27% van alle mannen.

Over Advance (http://www.advance.nl)
Advance is een interactief mediabedrijf gevestigd in Hilversum en opgericht in 1995. In korte tijd is Advance uitgegroeid tot marktleider op het gebied van interactieve media in Nederland. Advance is onder meer bekend van platforms als Je Echte Leeftijd, Verjaardagsalarm, Meer voor Minder en Waarde van je Woning en beschikt over een kwalitatief bereik van circa 2,5 miljoen consumenten.

____________________________________________________
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met:
Advance:
T.a.v. Dionne Schulf – PR & Communicatie Manager
Telefoon: +31 (0) 6 -54 22 61 51
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Advance, Afdingen, Geld Besparen, Pingelen,