Blondjes hebben zelden last van stress

Door: Advance  06-12-2007
Trefwoorden: Stress, Gezond, Sanex

Blondjes hebben zelden last van stress


HILVERSUM, 6 december 2007 – Bijna een kwart van blond Nederland heeft zelden of nooit last van stress. Dat blijkt uit resultaten van de ‘Hoe gezond is jouw huid’- test op www.jeechteleeftijd.nl. Nauwelijks stress en een goede nachtrust; de ingredienten voor een gezonde huid. Ruim een vijfde van alle blondjes met een lichte huid slaapt meer dan acht uur per nacht, en scoren daarmee het hoogst van alle haarkleuren. Roodharigen hebben meer last van stress. Een kleine 30% van de rossigen staat hier regelmatig bloot aan. De huidtest werd in samenwerking met Sanex gedaan om de gezondheid van de huid van Nederlanders in kaart te brengen. Inmiddels hebben 48.000 mensen deze test gedaan.

Conditie van de huid
Het meerendeel vind haar huid over het algemeen mooi, maar voor 12% van de Nederlanders is de huid een zorgenkindje. 57% smeert zich regelmatig in om haar huid tegen de zon te beschermen en ruim 10% gebruikt daar een sunblock voor. Vaste klant bij het zonnecentrum is de Nederlander niet. Een derde van de ondervraagden gaat een enkele keer, en meer dan de helft geeft aan nooit naar de zonnebank te gaan. Uit de test blijkt dat bij 85% van de ondervraagden de conditie van de huid ‘goed’ is.

Rook- en alcoholgedrag roodharigen
Verschillende factoren zijn van invloed op de gezondheid van de huid. Naast nachtrust en stress is ook onderzocht hoe het gesteld is met het douchegedrag, alcoholgebruik en de rookgewoontes van Nederland. Driekwart van de Nederlanders neemt de tijd onder de douche. Rossigen met een blanke huid overdrijven hierin, althans 7% van hen heeft onder de douche tijd genoeg om een opera te zingen. Diezelfde haarkleur is van mening dat bij een gezellige avond een lekkere fles wijn hoort, en een kleine 10% drinkt dagelijks meerdere glazen. Ook scoren onder de rokers, de roodharigen het hoogst. Ruim een derde van de rossigen rookt meer dan 15 sigaretten per dag. Zwartharigen drinken het minst alcohol, 65% geeft aan zelden alcohol te drinken. Mensen met een bruine haarkleur scoren op geen van de gebieden het hoogst.

Je Echte Leeftijd
Je Echte Leeftijd, het grootste gezondsheidsplatform van Nederland, is een interactief concept waarmee mensen kunnen bepalen hoe jong of oud ze werkelijk zijn op basis van hun huidige leefpatroon. Iemand die ongezond leeft zal een hogere Echte Leeftijd hebben dan iemand die er een gezonde leefstijl op na houdt. Ruim 2 miljoen mensen hebben inmiddels hun Echte Leeftijd bepaald via www.jeechteleeftijd.nl. Daarvan zegt 60 % bewuster en gezonder te gaan leven. Je Echte Leeftijd is in de categorie Gezondheid genomineerd voor Website van het jaar 2007.

Voor meer info over Sanex: www.Sanex.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Advance www.advance.nl
Susanne Eertink, PR & Communicatie. T. +31 (0)35 6400960, M + 31 (0)6 248 663 24 [email protected]

Trefwoorden: Condite Huid, Gezond, Huidtest, Sanex, Stress,