Nederlander heeft 462 euro aan ongebruikte spullen op zolder

Door: Advance  24-07-2007
Trefwoorden: Verkopen, Zolder, Besparen

Nederlander heeft 462 euro aan ongebruikte spullen op zolder
Zelfs gebruikte trouwjurken zijn op internet goede handel

Hilversum 24 juli 2007 – De waarde van spullen die Nederlanders op zolder hebben liggen en niet meer gebruiken bedraagt gemiddeld 462 euro. Drie op de vijf Nederlanders biedt deze gebruikte artikelen ook daadwerkelijk aan op internet. Dit blijkt uit recent onderzoek onder ruim 10.000 deelnemers aan de nieuwe zolderwaardescan die Meervoorminder.nl in samenwerking met Marktplaats.nl onlangs heeft gelanceerd.

Ruim driekwart van de ondervraagden blijkt in meer of mindere mate tweedehands spullen op internet te kopen, drie op de vijf Nederlanders biedt zelf ook artikelen aan. Zelfs het online aanschaffen van een tweedehands trouwjurk blijkt voor veel mensen een reële optie. Slechts 17% van de mensen noemt de trouwjurk als iets wat ze nooit tweedehands online zouden kopen. Matrassen blijken veruit het minst in trek, 36% vindt dat te ver gaan

De hoogte van het bedrag dat mensen bereid zijn uit te geven varieert, maar ruim de helft heeft 100 euro per product als grens. Aan de verkoopkant wordt aardig wat geld verdiend: 36% geeft aan het afgelopen jaar tot 100 euro te hebben opgestreken. Voor een kleine 9% zijn zelfs bedragen van boven de 500 euro gemoeid.

Het succes van een online advertentie blijkt vooral te worden bepaald door het plaatsen van een foto; 58% geeft aan een foto als het belangrijkste te beschouwen bij het beoordelen van een productadvertentie. De reden waarom mensen actief zijn op sites als Marktplaats.nl blijkt uit de cijfers; meer dan 90% heeft het gevoel dat ze geld kunnen besparen door tweedehands producten online te kopen.

Wat is je zolder waard?
Vanaf de introductie op 26 juni hebben al bijna 20.000 mensen de waarde van hun zolder berekend op Meervoorminder.nl. Deze waarde kan worden verkregen door de ongebruikte zolderspullen aan te vinken. Aan de hand van de gemiddelde vraagprijs op Marktplaats.nl wordt een realistische indicatie gegeven hoeveel harde euro’s verdiend kunnen worden bij online verkoop. De top 3 artikelen in de zolderwaardescan zijn schaatsen, op de voet gevolgd door broeken en daarna lampen.

Over Meer voor Minder
Het interactieve concept Meer voor Minder (http://www.meervoorminder.nl) helpt om slimmer met je geld om te gaan, zonder te moeten inleveren op kwaliteit van leven. Op het gebied van dagelijkse boodschappen, huis & energie, telefoon & internet, verzekeren & lenen en auto krijgen de deelnemers persoonlijk advies. Inmiddels hebben 240.000 mensen de test gedaan. Uit recent onderzoek onder de deelnemers blijkt dat ruim zestig procent van de deelnemers door het Meer voor Minder-advies daadwerkelijk bewuster met zijn geld omgaat.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 180.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Advance (www.advance.nl)
Daniel Kok, Media & Marketing.
T. +31 (0)35 6400960, M. 06-20742033, [email protected]

Marktplaats.nl
Marleen Dorlandt, Senior Account Executive Text 100 Public Relations
T. +31 (0)20 530 43 38, [email protected]

Trefwoorden: Advance, Besparen, Marktplaats, Spullen, Verkopen, Zolder