Nederlandse organisaties behalen een mager zesje

Door: Center For Organizational Performance  05-12-2007
Trefwoorden: Management, Congres, Performance Management

Over dr. André de Waal:

Dr. André de Waal MBA (http://www.management-development.com/cv_andre_de_waal)  is sinds 2004 een groot wereldwijd onderzoek gestart naar de belangrijkste succesfactoren voor een High Perfomance Organization (HPO). Het onderzoek beslaat de analyse van meer dan 280 internationale studies tussen 1980 en 2007 en ruim 3.000 internationale enquêtes.
De studie van André de Waal is gevalideerd door de Business School van de toonaangevende Engelse Cranfield University en op meerdere wetenschappelijke en vaktechnische congressen gepresenteerd. Wereldwijd is veel belangstelling naar dit baanbrekende onderzoek.
André de Waal wordt gezien als één van Nederlands meest invloedrijke managementdenkers en is auteur van meer dan 20 managementboeken en 180 artikelen.

Over het Center for Organizational Performance:

Het Center is een kennis en research instituut voor organisatie analyse en verbetering.
Wij helpen organisaties de resultaten (klant- en medewerkertevredenheid, innovatiekracht, financiën, etc.) significant te verbeteren. Het Center biedt op basis van toonaangevend onderzoek, praktische instrumenten om een High Performance organisatie (HPO) te worden en te blijven.
Met input van de deelnemers aan de eerste HPO Netwerken (o.a. Randstad, ABN Amro Bank, Wageningen Universiteit & Research, Unilever, Shell Downstream, Philips Lighting, Ernst & Young, IKEA, Corus, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en Dactylo) heeft het Center de resultaten van het onderzoek van André de Waal bruikbaar gemaakt voor profit -en non-profit organisaties.

Trefwoorden: Congres, Hpo, Management, Performance Management, Prestatie

Contact Center For Organizational Performance

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share