Chefkok Lars van Galen participeert in prestigieuze kookwedstrijd “Bocuse d’Or”

Chefkok Lars van Galen participeert in prestigieuze kookwedstrijd “Bocuse d’Or” van Hampshire Hospitality & Leisure

Door: Hampshire Hospitality & Leisure  19-06-2009
Trefwoorden: Restaurant, Hotels, Evenementen

De Lutte, 17 juni 2009 – Chefkok Lars van Galen van Landhuishotel de Bloemenbeek – Hampshire Classic, zal deelnemen aan de prestigieuze kookwedstrijd “Bocuse d’Or” Nederland. Deze in 1986 opgerichte fameuze wedstrijd staat wereldwijd bekend als de meest vooraanstaande wedstrijd op culinair gebied en bezorgde diverse chefs al veel aanzien en een internationale carrière.

Uitdaging
Lars van Galen is klaar voor een grote uitdaging en is zich bewust van het feit dat een deelname aan de “Bocuse d’Or” de start van een prachtige professionele internationale carrière zou kunnen betekenen. Aan de voorbereiding is afgelopen periode in ieder geval hard gewerkt. “Natuurlijk zijn wij in Restaurant de Bloemenbeek continu opzoek naar verbeteringen en innovatie op kookgebied, maar met deze wedstrijd in het vooruitzicht heb ik afgelopen periode door heel Nederland extra cursussen gevolgd om mijn kennis nog verder te ontwikkelen.” Aldus chefkok Lars van Galen.

Voorrondes
Paul Bocuse is de grondlegger van deze fameuze wedstrijd, dat sinds de oprichting in 1986 elk jaar meer belangstelling heeft gekregen. De internationale culinaire wedstrijd om de Bocuse d’Or is beroemd over de hele wereld, elk jaar strijden 24 landen in het Franse Lyon om de fel begeerde titel. Alleen de aller grootste talenten kunnen een finale plaats bemachtigen, waar zij zich via voorrondes voor kunnen kwalificeren. De “Bocuse d’Or” Nederland is hier één van en kende onlangs al succes. De Nederlander Wim Klerks veroverde een plaats in de finale van dit jaar.

Landhuishotel de Bloemenbeek
Lars van Galen leidt keuken in Landshuishotel de Bloemenbeek - Hampshire Classic te Lutte, een pittoresk plaatsje in Twente. Het Landhuishotel biedt vijftig luxe hotelkamers, suites en tevens 5 ruime vergaderzalen welke allen uitkomen op de lommerrijke binnentuin. Het restaurant staat goed bekend in de omgeving; “Het grootste gedeelte van onze gasten komt van buitenaf het hotel, dat geeft veel voldoening” aldus Van Galen.

Een groeiend aantal hotels in Nederland en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 – 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com. Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment ‘Hampshire Classic’, de viersterren ‘Hampshire Hotels’ en de comfortabele driesterren ‘Hampshire Inns’.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Contactpersoon: Etienne Verkerk
Telefoon: +31 (0)35 672 0077
E-mail: [email protected]

 

Trefwoorden: Evenementen, Hampshire, Hampshire-hotels, Hotel, Hotels, Kookwedstrijd, Overnachten, Restaurant, Vergaderen,

Contact Hampshire Hospitality & Leisure

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share