“Eindelijk een forum voor slokdarmkankerpatiënten”

Door: Maag Lever Darm  23-12-2008
Trefwoorden: Preventie, Overlijden, Tips

Slokdarmkanker is een ernstige en ingrijpende aandoening. In vergelijking met andere vormen van kanker, is het aantal patiënten dat geneest van slokdarmkanker op dit moment erg klein. Dit komt doordat de ziekte vaak pas in een laat stadium ontdekt wordt. De behandelingsmogelijkheden zijn in dat geval beperkt, waardoor er veel mensen overlijden aan deze ziekte. Patiënten die de ziekte wel overleven houden bovendien vaak langdurig klachten, vanwege de ingrijpende operatie. Hierdoor is er grote behoefte aan lotgenotencontact: “Eindelijk een forum specifiek over slokdarmkanker. Andere fora over kanker zijn te algemeen.” Het forum biedt patiënten de mogelijkheid elkaar tips en adviezen te geven, specifiek gericht op slokdarmkanker. Lotgenoten kunnen elkaar ondersteunen en opbeuren.

Op de website staat behalve informatie over de ziekte ook informatie over risicofactoren en alarmsignalen. De Maag Lever Darm Stichting vindt aandacht voor preventie en vroege opsporing van slokdarmkanker erg belangrijk. Klachten zoals het gevoel hebben dat het eten niet goed zakt, steeds erg moe zijn, ongewild gewichtsverlies en (kleine beetjes) bloed braken, kunnen wijzen op een (beginnende) tumor in de slokdarm. Het is van levensbelang dat mensen op tijd met deze klachten bij de huisarts komen. Het toenemend aantal patiënten heeft waarschijnlijk te maken met een ongezonde leefstijl. Roken, alcoholgebruik en overgewicht zijn belangrijke risicofactoren.

Dankzij de collecteopbrengst die de Maag Lever Darm Stichting dit jaar heeft opgehaald, heeft de Stichting de website www.slokdarmkanker.info kunnen ontwikkelen. Deze website is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met patiëntenorganisatie Doorgang en een Wetenschappelijke Raad, bestaande uit vijf specialisten.

Trefwoorden: Adviezen, Behandelingsmogelijkheden, Genezing, Leefstijl, Lotgenotencontact, Overlijden, Preventie, Risicofactoren, Slokdarmkanker, Tips,

Contact Maag Lever Darm

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share