OXXIO BEREID OM NOODSTROOM TE LEVEREN BIJ INTERLAND NEDERLAND-WIT RUSLAND

Door: Oxxio  04-09-2006
Trefwoorden: Energie, Interlandwedstrijd

Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, heeft de KNVB aangeboden om het Philipsstadion te voorzien van noodstroom tijdens de interlandwedstrijd Nederland- Wit-Rusland van woensdag a.s. Dit als reactie op de voorgenomen actie van de medewerkers van de 4 grote traditionele energiebedrijven, verenigd in de LME, om de stroomvoorziening tijdens deze te onderbreken.

Oxxio laat in een brief aan Henk Kessler, directeur betaald voetbal van de KNVB, weten volledig afstand te nemen van de voorgenomen actie. De energieleverancier stelt zich op het standpunt dat afnemers in Nederland er op mogen vertrouwen dat energiebedrijven de machtspositie met betrekking tot levering niet misbruiken en keurt de plannen voor publieke acties en stroomonderbrekingen bij afnemers dan ook af. Ononderbroken energielevering is bij Oxxio bovendien één van de uitgangspunten in de relatie met klanten.

Erik de Heus, algemeen directeur van Oxxio, noemt de voorgenomen actie onbegrijpelijk: “Wij zijn van mening dat de afnemers van energie nooit de dupe mogen worden van dit soort acties. De actie zien wij dan ook als een laatste poging van de LME om de splitsing ongedaan te krijgen. Terwijl de voorgenomen splitsing heel veel voordelen heeft en niet per definitie tot banenverlies leidt. Zo kan er door een andere bedrijfsvoering efficiënter gewerkt worden en daardoor meer prijsvoordeel aan de klant worden aangeboden. Daarnaast zullen er meer innovatieve producten en diensten voor de consument komen.”

Trefwoorden: Energie, Interlandwedstrijd

Contact Oxxio

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share