Publiek heeft inspraak in beoordeling games van ontwikkeltalenten

Door: Spil Games  01-11-2006

Utrecht, 1 november 2006 – Vanaf 1 november staan op www.gameawards.com  de creatieve inspanningen van talentvolle gameontwikkelaars. Deze gamedevelopers doen mee aan de NLGD Game Development Rally en dingen mee naar de Spill Group Game Award. De games zijn via de site door iedereen te spelen en te beoordelen. Op deze manier wordt de mening van het publiek betrokken bij de jurering, voordat een 10-koppige kinderjury samen met de vakjury een oordeel gaan vellen.

NLGD Game Development Rally daagt spelontwikkelaars uit
De NLGD Game Development Rally wordt georganiseerd door de stichting Nederlandse Gamedagen in samenwerking met SPILL GROUP, ’s werelds grootste online game traffic generator. Samen hebben zij Nederlands gamedesign talent uitgedaagd om een game te ontwikkelen voor de CliniClowns, met als doel om langdurig zieke kinderen afleiding te bezorgen.

Kinderjury beoordeelt games via webcam
Op 18 november zal de kinderjury bestaande uit 10 kinderen de ingezonden games beoordelen. De kinderen geven hun mening door aan de vakjury, die voor deze gelegenheid bij elkaar komt in het gamecafé WZZRD in Utrecht. De vakjury staat in contact met de kinderjury met behulp van webcams. Uiteindelijk wordt op 23 november bepaald wie de winnaar is van de SPILL GROUP Game Award en naar huis gaat met de stimuleringsprijs van €20.000,-.

23 november uitreiking Spill Group Game Award tijdens Party NL Game-industie
De uitreiking van de SPILL GROUP Game Award zal op 23 november plaatsvinden op de <AFK> Party van de Nederlandse Game-industrie in het Centraal Museum Utrecht. Op deze feestelijke aangelegenheid wordt een select gezelschap bij elkaar gebracht, dat de komende jaren de ontwikkeling en richting van de Nederlandse game-industrie bepaalt. Het programma bestaat uit een combinatie van muziek, gamepresentaties en VJ’s.

Winnende game op CliniClowns site www.VillaNeuzenroode.nl
Stichting CliniClowns Nederland zal de winnende game gebruiken voor VillaNeuzenroode.nl, de internetsite van CliniClowns voor langdurig zieke kinderen thuis. Op deze site kunnen zieke kinderen de CliniClowns via de webcam ontmoeten en spelletjes spelen. Goede interactieve games stimuleren de spelmogelijkheden en bieden afleiding en plezier aan kinderen.