SPILL GROUP en Viral Creations introduceren branded games op game portals

Door: Spil Games  26-10-2006

Deze week heeft SPILL GROUP, ’s werelds grootste online game traffic generator, een samenwerkingsverband gesloten met Viral Creations voor de promotie van ‘branded games’. Viral Creations specialiseert zich in de ontwikkeling van virale marketingcampagnes en zal zich de komende tijd gaan toeleggen op het actief promoten van branded games via de online game portals van SPILL GROUP, zoals www.spelletjes.nl  .

Medio november zullen de eerste branded games op de portals van SPILL GROUP gelanceerd worden.“Het promoten van onze branded games op de drukbezochte game portals van SPILL GROUP sluit uitstekend aan bij ons streven om consumenten actief te betrekken in onze campagnes,” zegt Carlo Haerens, mede-oprichter van Viral Creations.

Met dit samenwerkingsverband weet SPILL GROUP handig in te spelen op de toenemende populariteit van virale marketing. Deze trend is te verklaren door het feit dat de online penetratie de afgelopen jaren sterk gestegen is. Grote groepen consumenten kunnen met virale marketing op een snelle manier bereikt worden tegen relatief lage kosten. De grootste kracht van virale marketing is dat de kwaliteit van het contact hoog is; men neemt zelf het initiatief om een marketingboodschap te bekijken en door te sturen naar familie, vrienden of collega’s.

Viral Creations ontwikkelt en produceert virale marketingcampagnes ter ondersteuning van productintroducties, promoties en brand activation. “In de nabije toekomst ben ik van plan om de samenwerking met Viral Creations op Pan- Europees niveau uit te breiden,” zegt Reinout te Brake, Marketing & Business Development Director van SPILL GROUP. Viral Creations is gespecialiseerd in virale games, virale filmpjes en websites voor diverse mediaformats zoals internet of mobiele telefonie.