Installation and Service Engineer (International)

Installation and Service Engineer (International) van Suitable Engineering

Door: Suitable Engineering  18-04-2008
Trefwoorden: Vacatures, International, Vacature

Locatie
Amersfoort .

Bedrijfsprofiel
Energy Sciences Inc. (ESI), onderdeel van de Iwasaki Electric Group Company, is de wereldwijde marktleider op het gebied van machines met toepassing van de Electron Beam (EB) technology. EB processing is een innovatieve en zeer effectieve productiemethode die vele toepassingen kent. Denk aan: polymerisatie van coatings, printing inkts en het lamineren van producten. Deze methode wordt vooral gebruikt in de grafische- en verpakkingsindustrie. ESI verzorgt vanuit haar vestiging in Amersfoort de installatie en service van de machines aan haar klanten in Europa, het Midden Oosten en China.

Functie omschrijving
Als Installation en Service Engineer verzorgt u de installatie en oplevering van de
machines bij klanten. Tevens speelt u een actieve rol in de (pre)salesfase van de machines door intensieve samenwerking met diverse collega´s van ESI (Europa en USA), de klanten en diverse toeleveranciers van de klanten.
In dit kader verzorgt u ook de instructie en opleiding van het technisch en bedienend personeel.
Daarnaast bent u medeverantwoordelijk voor de (after)salessupport aan klanten, zowel op locatie als telefonisch. U maakt hierbij afspraken over o.a. servicecontracten, servicebezoeken, levering van onderdelen en zorgt voor de uitvoering hiervan. Tevens wordt van u verwacht dat u optreedt als relatiebeheerder.
Het opleidingsprogramma voor deze functie bestaat uit training in Boston die u bekend zal maken met de machines van ESI, een opleiding tot stralingsdeskundige bij de Röntgen Technisch Dienst en training on the job.


Functie eisen
U heeft een afgeronde opleiding MTS/HTS Elektrotechniek en aantoonbare
affiniteit met mechanica en procestechniek. Specifieke ervaring met vacuüm- en hoogspanningsapparatuur is een pré. U heeft tenminste 1 jaar werkervaring als engineer in een industriële omgeving, bij voorkeur in service, machine- en apparatenbouw en/of procestechniek. U bent commercieel ingesteld, beschikt over een groot servicegevoel en hebt een pragmatische hands-on in stelling. Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal is noodzakelijk. Gezien de aard van de functie zult u veel op reis zijn.

Contactpersoon
Appono Werving & Selectie B.V.
(035) 6229 731
info@appono.nl

Trefwoorden: Appono, Baan, Banen, Esi, Internationaal, International, Internationale, Suitable, Vacature, Vacatures