Tergooiziekenhuizen vervangt 600 bedden

Door: Tergooiziekenhuizen  17-06-2008
Trefwoorden: Kwaliteit, Matrassen, Ziekenhuis

Bij de selectie van het nieuwe bed is het ziekenhuis niet over één nacht ijs gegaan. Zowel patiënten als medewerkers hebben hun eisen en wensen kenbaar gemaakt. Zo moest het nieuwe bed comfortabel zijn voor patiënten en werkbaar voor de medewerkers van het ziekenhuis. Ook de cliëntenraad is betrokken bij de besluitvorming. Via een Europese aanbesteding zijn vervolgens offertes aangevraagd. Daarna is een aantal bedden, dat in aanmerking kwam, beoordeeld door ruim zeventig medewerkers van diverse afdelingen in het ziekenhuis. De vier beste bedden zijn op een aantal afdelingen uitvoerig in de praktijk getest door patiënten en medewerkers. Voor de matrassen en nachtkastjes is een soortgelijk traject doorlopen. Uiteindelijk viel de keus vrijwel unaniem op één bed: de ‘Image’ van de firma Wissner Bosserhoff.

Vijfde wiel
Het nieuwe bed heeft voordelen voor zowel patiënten als medewerkers. In het nieuwe bed zijn patiënten zelfredzamer. Via een handset kunnen zij bijvoorbeeld zelf de hoofdsteun omhoog zetten. Daar hoeven ze de verpleegkundige niet meer voor op te roepen. Ook kan het bed helemaal in zitstand. Voor medewerkers verbeteren de arbeidsomstandigheden, doordat het bed makkelijker is te bedienen en, door toevoeging van een vijfde wiel, eenvoudig is te verplaatsen.

Goede doelen
Deze week worden de laatste bedden vervangen. Zowel medewerkers als patiënten krijgen instructie over het gebruik van het nieuwe bed. De oude bedden zijn gedoneerd aan vier goede doelen: Stop Poverty, Mensen in Nood, Antoinette zorg en het St. Francis’ Hospital in Zambia.


Noot voor de redactie
Dit persbericht is afkomstig van Tergooiziekenhuizen. Voor meer informatie kunt u bellen naar de afdeling Communicatie en Patiëntenvoorlichting, telefoon (035) 688 74 55. De tekst van dit persbericht vindt u ook op de website van Tergooiziekenhuizen: www.tergooiziekenhuizen.nl.

Trefwoorden: Bedden, Kwaliteit, Matrassen, Nachtkastjes, Patienten, Ziekenhuis