AKRON GROUP BOUWT VASTGOEDPORTFOLIO IN NEDERLAND VERDER UIT

Door: Akron Management Nederland  19-05-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Kantoorpand

Hoofddorp, mei 2006 - De pan-Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij AKRON GROUP heeft haar belang in de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt wederom verder uitgebreid door de aankoop van een kantoorpand aan de Schorpioenstraat in Rotterdam-Alexandrium van Eurocommerce B.V.

De transactiewaarde van de investering bedraagt 27,3 miljoen euro. Met deze transactie zet AKRON een verdere stap in de uitbouw van haar Nederlandse portfolio, waarvan de huidige totale waarde al ruim 400 miljoen euro bedraagt.

In Rotterdam aan de Schorpioenstraat werd het kantoorpand De Ster aangekocht. De Ster telt 11 verdiepingen met een totale oppervlakte van ruim 12.000 m² en 245 parkeerplaatsen op een uitstekende locatie, zeer gunstig gelegen in de directe nabijheid van treinstation Rotterdam Alexander en de A16 en A20. Er zijn meerdere belangrijke huurders, waaronder Progress Software Europe B.V., een Amerikaanse beursgenoteerde IT onderneming, Kraan Bouwcomputing en Kraan Bouwconsulting. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is 7,5 jaar. Progress Software Europe B.V. heeft een huurcontract getekend tot 2015.

Peter Ulm, Managing Director van Akron Management Nederland is verheugd over deze aankoop. “Met deze stap hebben we ons belang op de Nederlandse markt weer verder uitgebreid. Dat zullen we de komende tijd vanzelfsprekend blijven doen. Akron Group is inmiddels een zeer gerespecteerde speler op de Nederlandse en Europese markt. De waarde van ons Europese portfolio bedraagt nu ruim 700 miljoen euro.”

Trefwoorden: Kantoorpand, Vastgoed

Contact Akron Management Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share