AKRON GROUP REALISEERT MET SUCCES UITBREIDING SCHOENENCENTRUM IN NIEUWEGEIN

Door: Akron Management Nederland  23-02-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Bedrijfsopening

Hoofddorp, 20 FEBRUARI 2006 - Op 20 februari 2006 is op feestelijke wijze het Centrum voor Accessoires Schoenen en Tassen (C.A.S.T.) in Nieuwegein geopend. Het voormalige Schoenencentrum gaat verder onder deze nieuwe naam. Gebouweigenaar Akron Group wist in samenwerking met BK Bouw, BAM Techniek, Royal Haskoning en het Schoenencentrum in een recordtijd van 10 maanden een uitbreiding te realiseren van bijna 4.000 m2 vloeroppervlak en ca. 450 parkeerplaatsen. De investeringen bedroegen € 12 mln. Het Schoenenentrum is gedurende de gehele verbouwing open gebleven.

Akron bleek in samenwerking met het Schoenencentrum in staat tijdens de voor-verhuurfase reeds 85% van de beschikbare meters te verhuren, zodat het aantal exposanten met ca. 50 is uitgebreid tot een totaal van bijna 170! Nieuw in dit uiterst smaakvolle groothandelscentrum is de vertegenwoordiging van de Lederwarenbranche. Deze richt zich op de handel in leren mode-accessoires als tassen en portemonnees. Grote namen als MEXX, Van Gils - Claudio Ferrici en Brunotti hebben inmiddels aansprekende showrooms geopend in het C.A.S.T.
De Akron Group, een pan-Europese vastgoedinvesterings- en asset management onderneming heeft vastgoedbeleggingen in Nederland, Duitsland, Hongarije, Polen en Oostenrijk. De waarde bedraagt inmiddels ruim € 650 mln, waarvan € 350 mln in Nederland. In 2005 verwierf zij voor haar klanten onder meer het prestigieuze Magna Plaza in Amsterdam.
‘De belangstelling uit de schoenen- en lederwarenbranche is buitengewoon,’ stelt Peter Ulm, CEO van Akron Management West BV. ‘Voor geïnteresseerde schoenenbedrijven is inmiddels alweer een wachtlijst ontstaan. De laatste beschikbare showrooms zijn gereserveerd ten behoeve van de lederwarenbranche. We geloven in een gebalanceerd aanbod en zijn daarom van mening dat ten behoeve van de lederwarenindustrie een minimaal aantal meters beschikbaar moet zijn.’ Over de totstandkoming van de uitbreiding is Peter Ulm tevreden: ‘Hoewel dergelijke projecten nimmer zonder tegenslagen verlopen, hebben alle betrokkenen een bijzonder positieve bijdrage geleverd. We zijn er trots op dit bijzondere object in onze portefeuille te hebben.’

Trefwoorden: Bedrijfsopening, Vastgoed

Contact Akron Management Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share