Kroll Ontrack lanceert eerste product voor gegevensverwijdering voor zakelijk gebruikers

Door: Kroll Ontrack Data Recovery  23-10-2007
Trefwoorden: Informatie, Pc, Permanent

Kroll Ontrack lanceert eerste product voor gegevensverwijdering voor zakelijk gebruikers
~ Ontrack Eraser helpt bedrijven om snel, gemakkelijk en permanent hun gegevens te verwijderen en biedt verbeterde beveiliging van bedrijfskritische informatie ~

xx oktober, 2007 – Kroll Ontrack, toonaangevend aanbieder van data recovery, gerechtelijke technologieproducten en diensten, introduceert Ontrack® Eraser. Dit is een gebruiksvriendelijke en flexibele software tool die permanent alle digitale gegevens verwijdert. Ontrack Eraser verwijdert alle sporen van informatie die zijn opgeslagen op de bewuste media en maakt het terughalen van gegevens onmogelijk. Het helpt bedrijven zich te beschermen tegen beveiligingsinbraken en te voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.

“Hoewel veel bedrijven goed zijn in het beschermen van hun gegevens met firewalls, antivirus software, encryptie en netwerkwachtwoorden, vergeten dezelfde bedrijven vaak hun gegevens te verwijderen voordat ze hun pc afdanken, verkopen of weggeven. Dit onthult een groot gat in de beveiliging dat kan worden vermeden”, zegt Jim Reinert, vice president van data recovery en software-producten bij Kroll Ontrack. “Ontrack Eraser vermindert het risico van het verliezen van bedrijfsgeheimen, een verslechterde reputatie en alle risico’s van dien door te zorgen dat de meest bedrijfskritische gegevens niet zomaar via de voordeur het pand verlaten.”

“Dat gegevens gewist zijn, wil niet zeggen dat ze niet meer op de harddrive staan”, voegt Reinert toe. “Zelfs als alle files op de drives in de prullenbak zijn gestopt en de harddrive is geformatteerd, kunnen de gegevens nog steeds teruggehaald worden. Ontrack Eraser is een effectieve verwijdermethode, omdat het permanent alle informatie verwijdert door alle gegevens op de harddrive te overschrijven.”

Het grootste voordeel is dat Ontrack Eraser gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk is en uitstekende rapportagemogelijkheden heeft. Installeren en configureren gebeurt met een eenvoudige, intuïtieve, administratieve tool. Daarnaast is Ontrack Eraser uitgerust met een krachtige rapportagefunctie die een overzicht maakt van alle verwijderingen die zijn uitgevoerd op een netwerk of een pc. Om te verifiëren dat alle gegevens geheel verwijderd zijn, ontvangen de gebruikers een rapport per email of in een .xml-bestand.

Kijk voor meer informatie over Ontrack Eraser op www.ontrackeraser.com

(351 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack Inc.
Kroll Ontrack biedt technologiegestuurde diensten en software om zowel gerechtelijke-, zakelijke- en overheidsinstanties als consumenten te helpen efficiënt en kosteneffectief hun gegevens terug te halen, te zoeken, te analyseren, te produceren en te presenteren. Naast zijn prijswinnende software suites biedt Kroll Ontrack data recovery, advanced search, papieren en elektronische discovery, computer forensics, ESI-consulting en trail consulting en presentatiediensten. Kroll Ontrack is een technologische dienstendivisie van Kroll Inc.,een wereldwijd leider in risk consulting. Kijk voor meer informatie over Kroll Ontrack en zijn diensten op www.krollontrack.com; www.ontrackdatarecovery.nl; www.engeniumsearch.com; www.trialgraphix.com.


Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal bij LEWIS, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: ilonadb/ [email protected] Website: http://www.lewispr.com

Trefwoorden: Data, Data Erasure, Dataverwijdering, Erase, Erasure, Gegevens, Informatie, Pc, Permanent, Verwijder, Verwijdering,