Mierenplagen en kapotte parachutes domineren top tien dataverliesverhalen

Door: Kroll Ontrack Data Recovery  05-12-2007
Trefwoorden: Data, Herstellen, Usb

De Kroll Ontrack wereldwijde top tien van datarampen 2007

1. Daar komen de mieren – Toen een fotograaf in Thailand erachter kwam dat een complete mierenkolonie zich had gevestigd in zijn externe harde schijf, verwijderde hij het omhulsel en spoot er een bus insectenverdelger in leeg. De mieren overleefde de aanval niet. Ook de data leek een langzame dood te sterven tot de mensen van Kroll Ontrack het apparaat onder handen namen.

2. Vrije val – In een poging de werking van een parachute te testen, werd een als vracht functionerende camera uit een vliegtuig geworpen. Helaas voor de camera slaagde de parachute niet voor de test en kwam hij niet al te zacht en in stukken op de grond terecht. Met de hulp van Kroll Ontrack kon de memory stick opnieuw in elkaar worden gezet en werden de beelden van de ondergang van de parachute hersteld.

3. Beetje dom – Een Britse wetenschapper had het helemaal gehad met het gepiep van zijn harde schijf. Hij boorde hij een gat in de buitenkant en goot een scheut olie over het mechanisme. Het gepiep stopte meteen. Het apparaat ook.

4. Smeltkroes – Een grote brand verwoestte een compleet kantoorpand. Er bleef niets over behalve een paar cd’s. De enige informatie die het bedrijf nog had. De cd’s waren echter vast gesmolten aan het hoesje. De ultieme uitdaging voor de technici.

5 Stick slingeren – In het heetst van de strijd, gooide een Australische zakenman tijdens een discussie een USB-stick naar zijn partner. Het apparaatje, voorzien van vitale bedrijfsinformatie, spatte in kleine stukjes uiteen op de vloer.

6. Gevaarlijk goedje – Een wetenschapper knoeide tijdens een experiment bijtend zuur op een externe harde schijf. Ervan overtuigd dat alle data verbrand was, belde hij de medewerkers van Kroll Ontrack, die de schijf succesvol wisten te herstellen.

7. Zoekplaatje – Een trouwfotograaf brak het zweet uit toen hij erachter kwam dat hij per ongeluk de trouwfoto’s van een bruidspaar had overschreven. Twee dagen voordat het kersverse stel terugkeerde van hun huwelijksreis schakelde hij Kroll Ontrack in. De bruid weet nog steeds van niks...

8. Duur spelletje – Een visser nam tijdens een dagje vissen zijn laptop mee om, terwijl hij wachtte op zijn vangst, spelletjes te kunnen spelen. Toen hij opstond, verloor hij zijn evenwicht en belandde samen met zijn laptop in het water.

9. Hapje voor papa – In de haast om uit zijn werk te komen om zijn peuter eten te geven, vergat een over-enthousiaste vader zijn USB-stick uit zijn borstzak te halen. Toen hij over de kinderstoel heen boog, viel de stick in een bordje plakkerige appelmoes.

10. Kleine wasjes... – Een vrouw nam contact op met Kroll Ontrack, om te klagen dat haar data weg was gewassen. Haar USB-stick had een wasje in haar machine meegedraaid en niet verwonderlijk stond er daarna niks meer op.

“Wij zijn altijd gefascineerd door de buitengewoon vreemde capriolen die mensen uithalen met, vaak onvervangbare, data, “ zegt Rob Douben, country manager Nederland bij Kroll Ontrack. “Nog verbazingwekkender echter is de technologie die onze mensen continu verder ontwikkelen om informatie en herinneringen te herstellen of terug te halen. Vaak kunnen we geweldige resultaten boeken met iets dat hopeloos lijkt, dus geef de hoop nooit op. Ons advies is om bij verlies van data niet zelf te gaan proberen gegevens terug te halen, hiermee wordt het risico nog meer schade aan te richten alleen maar groter. Haal er een expert bij.”

Kijk voor meer informatie op www.ontrackdatarecovery.nl
(711 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack en Ontrack Data Recovery
Kroll Ontrack ( www.kroll.com ) is een wereldwijd leider in risk consulting. Het biedt een breed scala aan diensten op het gebied van onderzoek, intelligence, finance, beveiliging en technologie waarmee klanten risico’s kunnen terugbrengen, problemen oplossen en kansen kunnen benutten. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York. Met kantoren in meer dan 65 steden in ruim 25 landen heeft Kroll Ontrack een multidisciplinair team van meer dan 3.900 medewerkers. Zijn klantenkring bestaat onder andere uit advocatenkantoren, financiële instellingen, corporaties, non-profit instellingen en overheidsinstanties.

Kroll Ontrack is de grootste en meest ervaren wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen dankzij zijn honderden eigen tools en technieken. Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: [email protected] Website: http://www.lewispr.com

Trefwoorden: Data, Data Kwijt, Data Velies, Harde Schijf, Herstellen, Kroll Ontrack, Recovery, Usb,