Slim inkopen sleutel tot slimmer printen

Door: OKI  05-06-2013
Trefwoorden: Mkb, Printer, Oki

 IDC-whitepaper laat zien hoe Europese MKB-bedrijven optimaal kunnen profiteren van printerinvesteringen

Hoofddorp, 5 juni 2013 – MKB-bedrijven hebben een groeiende behoefte aan goedkopere, kwalitatief betere, veiligere en milieuvriendelijkere printoplossingen. Het aanbod van dergelijke oplossingen wordt steeds groter. Door technologische ontwikkelingen op het gebied van laser- en LED-printen ligt afdrukken in kleur nu ook binnen bereik van kleinere bedrijven. Het energieverbruik is sterk verminderd en de effectiviteit van authenticatie- en encryptiesoftware sterk verbeterd. Om optimaal profijt te trekken van deze voordelen dienen MKB-bedrijven slim in te kopen. In de whitepaper SMB Buying Considerations for Smarter Business Printing, gesponsord door OKI Systems, geeft marktonderzoekbureau IDC hen een aantal tips hoe ze via een gefaseerde aanpak hun printprestaties kunnen verbeteren.

Printerpark analyseren
Om te beginnen moeten MKB-bedrijven hun huidige laser/LED-printerpark onder de loep nemen. Dit kan aan de hand van de volgende vragen:
· Hoe oud zijn de bestaande printers? De nieuwste printtechnologie biedt aanzienlijk betere prestaties in termen van afdruksnelheid en outputkwaliteit.
· Hoeveel energie verbruiken ze? De nieuwste printers verbruiken meestal dertig procent minder stroom en twintig procent minder toner dan oudere modellen.
· Hoeveel ruimte nemen ze in? Het kan zinvol zijn om gebruik te maken van de veelzijdigheid van een betaalbare A3-printer of MFP, zeker als zij een vergelijkbare ‘voetafdruk’ hebben.
· Loont het de moeite om kleuropdrachten die nu uitbesteed worden voortaan zelf uit te voeren? Met moderne printers kan een breder scala aan drukwerk in eigen huis geproduceerd worden, met meer flexibiliteit als het gaat om ‘short runs’ on-demand.

Opties wegen
Na het beoordelen van de huidige printcapaciteit van de organisatie moeten de verschillende opties voor ‘slim inkopen’ worden gewogen. Daarbij is het zaak de volgende punten mee te nemen:
· De optimale afdrukkwaliteit en -snelheid met het oog op de behoeften van het bedrijf.
· De totale exploitatiekosten van de printer(s), rekening houdend met printtoner, drumlevensduur en stroomverbruik.
· Energiebesparende functies gericht op het verbeteren van de milieuprestaties en besparen van kosten.
· Softwaretools waarmee het verbruik en de identiteit van individuele gebruikers, afdelingen en klanten vastgesteld kunnen worden, met als doel kosten effectiever toe te wijzen en regels toe te kennen om het printen van bepaalde soorten documenten te beperken.
· Default-instellingen voor het printen in mono-, duplex- en draftkwaliteit ter optimalisering van het papier- en tonerverbruik.
· Veilig printen met behulp van documentencryptie, PIN/ID-kaarten en automatische annulering van niet geprinte opdrachten.

Effectiever concurreren
“De publicatie van IDC’s whitepaper komt precies op het goede moment voor MKB-bedrijven. Nieuwe printtechnologieën, zoals die van OKI, stellen hen in staat effectiever met hun grotere rivalen te concurreren. Het rapport geeft aan hoe ze het meeste rendement uit hun printerinvestering kunnen halen”, zegt Erwin Bader, Country Manager Nederland van OKI Systems.

De volledige whitepaper kan worden gedownload via: www.okieurope.com/IDC-White-Paper.

Over OKI SYSTEMS
OKI Systems is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur, mono en matrix. De onderneming opereert wereldwijd en heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen. Het bedrijf is een gevestigde waarde als een van Europa’s leidende printermerken, zowel op het vlak van waarde als verscheepte eenheden. Het bekroonde productgamma van OKI omvat zes onderscheiden segmenten: kleuren- en zwart-witprinters, multifunctionele toestellen, die print-, kopieer-, scan- en faxfuncties combineren, alsook Serial Dot Matrix-printers, faxtoestellen en specifieke printers voor verkooppunten en productie. OKI Europe werd in 1990 opgericht. Vandaag stelt het bedrijf ongeveer 1.100 mensen in 21 productiesites en verkoopkantoren te werk en is het vertegenwoordigd in 60 landen over de hele EMEA-regio. Meer info op: www.oki.nl

Trefwoorden: Laserprinter, LED printer, Mkb, Oki, Printer,

Andere producten en diensten van OKI

OKI faciliteert printen ’on the road’ van OKI thumbnail
22-07-2013

OKI faciliteert printen ’on the road’

Eenvoudig draadloos afdrukken vanaf iPhone, iPad en iPod touch met AirPrint-compatibele multifunctionals Hoofddorp, 22 juli 2013 – OKI Systems, toonaangevend


16-05-2013

OKI introduceert nieuwe A4 kleuren-MFP’s voor (middel)grote werkgroepen

  Multifunctionals uit MC700-serie staan in voor optimale document-workflow Hoofddorp, 16 mei 2013 – OKI Systems, toonaangevend specialist in innovatieve


23-04-2013

OKI Systems staat op tegen kanker als KWF Zakenvriend

  OKI ondersteunt wetenschappelijk onderzoeksproject naar borstkanker   Hoofddorp, 23 april 2013 – Ondanks de ontelbare onderzoeken die reeds uitgevoerd zijn,


09-04-2013

Groener printen is ‘hot’: MKB wil energieverbruik beperken én kosten besparen

  Databeveiliging blijft topprioriteit dankzij groei van flexibel werken op afstand   Hoofddorp, 9 april 2013 – Het milieu staat opnieuw


07-03-2013

OKI’s nieuwe multifunctionals geknipt voor MKB

  Nieuwe producten bieden kleinere organisaties betaalbare, passende oplossing   Hoofddorp, 7 maart 2013 – OKI Systems, toonaangevend specialist in innovatieve