Lezing Hotels!

Door: Podium Voor Architectuur  04-12-2007
Trefwoorden: Architectuur, Hotel, Podium

Uit onderzoek blijkt dat in Haarlemmermeer meer hotelbedden staan dan in Amsterdam. De diversiteit van de accommodaties is echter klein. De ligging van de ketenhotels heeft vaak geen toegevoegde waarde voor het verblijf. Maar in dit groeiende segment schuilt een grote potentie. Een lezingavond over de ‘andere’ hotels, een wereld vol allure en verblijfskwaliteit.

Het architectuurminnende publiek maakt op deze avond kennis met de schoonheid van de hotels die onder het merk 'Quality Lodgings' de markt hebben veroverd. Aan de orde komen een aantal hotels in de directe omgeving van Haarlemmermeer zoals het Hotel Augusta in IJmuiden, Restaurant Hotel De Beukenhof in Oegstgeest, The College Hotel in Amsterdam, Droste's Hotel Restaurant in Tubbergen en Restaurant-hotel ’t Jagershuis in Ouderkerk aan de Amstel. Natuurlijk ontbreken de Lute Suites van ontwerper Marcel Wanders in Ouderkerk aan de Amstel evenmin als Hotel Restaurant Stempels in Haarlem door architecten de Haagse Braaksma&Roos.

Maar spreker Hein van Beek, directeur van Boubeek communicatie concepten, spreekt ook over de meerwaarde van architectuur voor het business concept achter ‘Quality Lodgings’. Dit concept is een welkom contrastprogramma voor de vliegveldgerelateerde systeembouwhotels, en laat zien hoe het ook anders kan. Een avond waarop het publiek kan genieten van geslaagde vormgeving en een kijkje kan nemen in de prachtige hotels.

De presentatie vindt plaats op maandag 17 december, 20.00 - 21.30 uur in Theater Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675 te Hoofddorp. De toegang is gratis.

Voor meer informatie, ga naar www.podiumarchitectuur.nl


Trefwoorden: Architectuur, Hotel, Lezing, Podium