QlikTech benoemt Tech Data tot distributeur QlikView

Door: QlikTech Netherlands B.V  05-09-2006
Trefwoorden: Samenwerking

Gebruiksvriendelijke BI-software nu ook beschikbaar voor MKB

Hoofddorp/Utrecht, 5 september 2006 – QlikTech, ’s werelds snelst groeiende leverancier van Business Intelligence (BI)-software, heeft een overeenkomst gesloten met Tech Data, ’s werelds grootste distributeur van IT-producten. De overeenkomst houdt in dat Tech Data QlikTechs gebruiksvriendelijke BI-pakket QlikView op brede schaal gaat distribueren. Daarbij zal Tech Data zich concentreren op IT-resellers, e-commerce-specialisten en office-retailers: partijen die producten verkopen aan het midden– en kleinbedrijf.

QlikView, gebaseerd op de revolutionaire AQL (Associative Query Logic)-technologie, onderscheidt zich van concurrerende BI-pakketten doordat het bijzonder laagdrempelig is. Het pakket vergt slechts een geringe investering, is in korte tijd te implementeren en vereist nauwelijks training en ondersteuning. Het is dan ook geschikt voor zowel kleinere als grotere organisaties die op afdelings-, sales-, marketing- of directieniveau snel en eenvoudig gegevens uit verschillende databronnen (Excel, Exact, ERP- en CRM-applicaties) willen kunnen analyseren om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Vandaar dat QlikTech, als enige BI-specialist in Nederland, besloten heeft QlikView als ‘box-product’ via het partnerkanaal te distribueren.

“Wij hebben Tech Data aangesteld als distributeur van onze ‘kant-en-klare’ QlikView-pakketten omdat we op zoek waren naar een partner met een zo breed mogelijk bereik”, licht Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech, zijn keuze toe. “Tech Data, wereldwijd de grootste distributeur van IT-hardware, -software en -diensten, is een typische ‘broadliner’: een volumepartij met een ijzersterk marketingmechanisme die in staat is met één druk op de knop drie- tot vierduizend resellers te bereiken. Het bedrijf beschikt bovendien over een effectief salesapparaat en een goed functionerende licentiedesk voor het beantwoorden van vragen van gebruikers. Dat alles maakt de keus voor Tech Data tot een logische.”

Erwin Berkhuyzen, Country Manager Nederland bij Tech Data, heeft hoge verwachtingen van QlikView: “QlikView is een onderscheidend BI-pakket dat toegevoegde waarde biedt aan ons softwareportfolio. Vanzelfsprekend heeft de introductie van zo’n nicheproduct een bepaalde gewenningsperiode nodig. In die tijd zullen wij, via een scala aan marketingactiviteiten, de vele voordelen van QlikView bij onze resellers op het netvlies proberen te krijgen. Dat enthousiasmeren van de doelgroep zal, zeker in de beginfase, centraal staan. Daar gaan we, samen met QlikTech, ook breed op inzetten. Moeilijk zal dat niet zijn. Het product is immers dusdanig eenvoudig, heeft zo’n hoog ‘seeing is believing’-gehalte, dat het, als het ware, zichzelf verkoopt.”

Trefwoorden: Samenwerking

Contact QlikTech Netherlands B.V

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share