Nederlandse primeur met Games in Concert op 26 november in Utrecht

Door: Sanoma Uitgevers  18-10-2006
Trefwoorden: Games, Gamemuziek

Muziek van topgames Halo, Final Fantasy en Super Mario Bros, uitgevoerd door het Metropole Orkest, The Sheer en veejay/kunstenaar Eboman. Dat zijn de ingrediënten voor een uniek concert op zondag 26 november in het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Games in Concert is het afsluitende evenement van de Nederlandse Gamedagen en wordt georganiseerd door de website Gamer.nl en NCRV Radio.

Onder leiding van de Amerikaanse dirigent/componist Christopher Lennertz speelt het Metropole Orkest muziekstukken van topgames. Lennertz schreef muziek voor onder andere de populaire games Medal of Honor en Gun. Veejay/kunstenaar Eboman begeleidt met zijn beats en ‘visual scratches’ het Games in Concert en de populaire Nederlandse band The Sheer speelt live mee. The Sheer leverde onlangs aan de nieuwe voetbalgame FIFA 07 een van de muzikale tracks.

Games in Concert is het eerste game concert in Nederland. In de Verenigde Staten vinden al regelmatig zulke concerten plaats met groot succes. Het concert op 26 november is een initiatief van NCRV Radio en Gamer.nl, de grootste gamesite van Nederland en onderdeel van Sanoma Men’s Magazines. De NCRV-radioprogramma’s Bring it on! op 3FM en Volgspot op Radio 2 doen op 26 november live verslag vanuit Vredenburg.

Games in Concert vindt plaats op zondag 26 november 2006 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Kaarten zijn vanaf zaterdag 21 oktober a.s. te koop en kosten 27,50 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten) en de 32,50 euro (exclusief servicekosten) aan de deur. Kaarten zijn online te reserveren via www.ticketservice.nl  en te koop bij de postkantoren, Free Record Shops, Muziekcentrum Vredenburg en via telefoonnummer 0900-3001250 (45 cpm).

Trefwoorden: Gamemuziek, Games

Contact Sanoma Uitgevers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share