Paul Molenaar COO Online en Media Innovatie

Door: Sanoma Uitgevers  18-10-2006
Trefwoorden: Personalia

Hoofddorp, 18 oktober 2006 – Sanoma Uitgevers benoemt Paul Molenaar (44) tot Chief Operations Officer Online en Media Innovatie met ingang van 1 november 2006. Molenaar blijft tevens aan als Chief Executive Officer van dochteronderneming ilse media groep.

De functie van COO Online en Media Innovatie past in de strategie van Sanoma Uitgevers om focus in haar bedrijfsactiviteiten aan te brengen. In deze nieuwe functie is Molenaar verantwoordelijk voor alle online en nieuwe media activiteiten van Sanoma Uitgevers.

Paul Molenaar heeft meer dan 20 jaar ervaring in de uitgeverij branche. Vanaf zijn aantreden als CEO bij ilse media in 2001 heeft Molenaar zeer solide bedrijfsresultaten gerealiseerd voor Sanoma Uitgevers. Onder zijn leiderschap transformeerde ilse media naar een succesvol bedrijf. Met een bereik van ruim 69% is ilse media de grootste internetuitgever van Nederland.

”Zijn visie, leiderschapskwaliteiten en prestaties in de media wereld waren voor mij aanleiding om Paul te selecteren voor deze functie. Hij is de perfecte keus om onze online en nieuwe media inspanningen te leiden en de resultaten op deze terreinen verder te ontwikkelen”, aldus Dick Molman, CEO van Sanoma Uitgevers.

Paul Molenaar vertelt zeer opgetogen te zijn over zijn nieuwe rol: “Deze fase in de media industrie is net zo dynamisch als inspirerend. Oude, vertrouwde zekerheden houden op zekerheid te zijn, en tegelijkertijd ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Ik ervaar het als een kans voor zowel Sanoma als mijzelf om juist nu – samen met de internetexperts binnen alle geledingen van Sanoma Uitgevers - een bedrijfsbrede koers uit te zetten”.

Tussen 1991 en 2001 bekleedde Paul Molenaar diverse management functies bij IDG Communications Nederland, waar hij in 1995 werd benoemd tot Chief Executive Officer. Daarvoor werkte hij als redacteur en hoofdredacteur bij VNU Business Publications.

Trefwoorden: Personalia

Contact Sanoma Uitgevers

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share