27 november live internet talkshow ‘Leven en Longkanker’

27 november live internet talkshow ‘Leven en Longkanker’ van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  07-11-2008

Hilversum, 7 november 2008 – Nog steeds denken veel mensen dat het leven voorbij is als de diagnose longkanker wordt gesteld. Dat is gelukkig lang niet altijd het geval. In een live internet talkshow bespreekt RTL4-presentatrice Corine Boon met longartsen en patiënten de nieuwste diagnostiek, vernieuwde behandelmethoden en de psychosociale aspecten van leven met longkanker. De uitzending wordt geproduceerd door Quadia Web TV en is op donderdag 27 november aanstaande van 20.30 tot 21.30 uur te zien via de website www.longkankertv.nl.

November is wereldwijd uitgeroepen tot maand van longkanker. In november wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan de ziekte waarover nog steeds vooroordelen bestaan. Het is juist om die reden dat het Longkanker Informatiecentrum het initiatief heeft genomen om een speciale televisie-uitzending via internet te organiseren. Deze uitzending is bedoeld voor patiënten, naasten, hulpverleners en andere betrokkenen. Op 27 november ontvangt presentatrice Corine Boon (RTL4) de volgende gasten in de web tv studio:
- Prof. dr. P.E. Postmus, Hoogleraar aan het VUmc, internationale opinieleider op het gebied van nieuwe technieken bij de behandeling van longkanker;
- Dr. E. Lammers, longarts in het Gelre ziekenhuis Zutphen en voorzitter van het Longkanker Informatiecentrum;
- Mevrouw S. van Woensel, ex-patiënte en genezen van longkanker.

Donderdag 27 november van 20.30 – 21.30 uur op www.longkankertv.nl
Deze online talkshow is interactief. Kijkers kunnen van achter hun computerscherm een bijdrage leveren aan de discussie door direct vragen te stellen aan de gasten aan tafel. De internet talkshow op donderdag 27 november van 20.30 – 21.30 uur is live te bekijken via www.longkankertv.nl. Via deze website kunt u zich ook vooraf aanmelden om op de hoogte te worden gehouden.

Over het Longkanker Informatiecentrum
Het Longkanker Informatiecentrum wil informatie over longkanker en alles wat ermee te maken heeft voor patiënten en betrokkenen beschikbaar maken. Tegelijkertijd behartigt het de belangen van mensen met longkanker bij overheden en instanties, stimuleert het onderzoek ten behoeve van mensen met longkanker en levert het een bijdrage aan het voorkómen van longkanker. Kijk voor meer informatie op www.longkanker.info.


Over Quadia Web TV
Quadia is een innovatief Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Web TV. Quadia maakt van streaming media een resultaatgericht interactief medium voor live en on-demand uitzendingen. Quadia Web TV wordt in verschillende markten gebruikt voor marketing & sales, communicatie en trainings-toepassingen (e-learning). Quadia levert hiervoor een full-service pakket van conceptontwikkeling, videoproductie, hosting en streaming tot en met uitgebreide rapportage van de gemeten resultaten. De oplossing van Quadia wordt onder andere gebruikt door ABN AMRO, Postbank en Reed Elsevier. Meer informatie op www.quadia.nl.

Voor meer informatie:
Quadia Persdesk, Karin van Geelen (Yellow Communications), telefoon 023 555 34 24 of e-mail karin@yellow-communications.com
Quadia, Robert van der Zwart, Managing Director, telefoon 035 54 44 000 of e-mail: robert.vanderzwart@quadia.nl