APS IT-diensten en Wortell slaan handen ineen voor levering en implementatie Learning Gateway

APS IT-diensten en Wortell slaan handen ineen voor levering en implementatie Learning Gateway van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  10-03-2008

Amstelveen, 6 maart 2008 – APS IT-diensten en ICT dienstverlener Wortell hebben een contract gesloten voor de levering en implementatie van de Learning Gateway, een online leer- en werkomgeving, bij alle Nederlandse basisscholen. De Microsoft Learning Gateway is door Wortell speciaal doorontwikkeld voor onderwijsinstellingen in zowel het primair als het voortgezet en hoger onderwijs en combineert diverse oplossingen voor e-learning, samenwerking en informatie-uitwisseling in een beveiligde, online leer- en werkomgeving. APS IT-diensten levert de licentieovereenkomst voor de Learning Gateway aan basisscholen en verzorgt ondersteuning bij de invoering en inrichting van de online leer- en werkomgeving.

Training op maat
“Wij zijn zeer verheugd dat we de al bestaande samenwerking met APS IT-diensten hebben geïntensiveerd,” aldus Danny Burlage, directeur van Wortell. “APS IT-diensten heeft diepgaande kennis van en een uitgebreid netwerk in het basisonderwijs. Veel basisscholen nemen al diensten af van APS IT-diensten, hierdoor heeft het bedrijf veel kennis van de individuele school en ICT omgeving, hetgeen veel voordeel oplevert bij de implementatie.”
Wortell maakt de Learning Gateway aan basisscholen alleen beschikbaar via APS IT-diensten. Nico van Tricht, directeur APS IT-diensten: “Wij geven scholen ook trainingen op maat, omdat de Learning Gateway er voor elke school weer anders uit kan zien. Met de trainingen zijn directeuren en leerkrachten snel wegwijs in het systeem.”

1500 actieve basisscholen
De Learning Gateway en www.mijnbasisschool.nl, de basisversie, worden al op ruim 1500 basisscholen in Nederland gebruikt. Hiermee is deze leer- en werkomgeving de meeste gebruikte ICT omgeving op basisscholen. De Learning Gateway kan door iedereen binnen de school en door ouders worden gebruikt. Met de Learning Gateway kunnen kinderen hun huiswerkopdracht uitvoeren en hebben zij hun eigen website. De leerkracht kan met dit systeem lessen voorbereiden en uitvoeren en lesmateriaal centraal opslaan. Het schoolmanagement kan informatie uitwisselen met het schoolbestuur en onderwijsteam. Het schoolbestuur kan snel rapportages leveren en goed de ontwikkelingen binnen de school volgen. Ouders kunnen met de Learning Gateway online de vorderingen van hun kind volgen.

Over Wortell
Wortell is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in Microsoft-technologie. Met 8 Microsoft competenties behoort Wortell tot de top van Microsoft partners in Nederland. Wortell beheerst het volledige Microsoft-portfolio. Daarbinnen is de organisatie gespecialiseerd in Unified Communications, Sharepoint-portals, Windows-infrastructuren en beheersbaarheid. Wortell richt zich samen met partners op specifieke branches zoals het basis en voortgezet onderwijs, lokale overheid en de zorgsector. Daarnaast biedt Wortell ICT-oplossingen aan de sectoren; zakelijke dienstverlening, de groothandel en de nutssector. Wortell is gevestigd in Amstelveen en er werken ongeveer 100 medewerkers.
Www.wortell.nl en www.mijnbasisschool.nl.

Contactpersoon voor pers
Natasja la Lau, Yellow Communications, [email protected] of 023 – 555 34 24.