Bas van de Goor kookt voor Koken in Beeld

Bas van de Goor kookt voor Koken in Beeld van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  22-09-2008

Bas van de Goor kookt voor Koken in Beeld
Oud-profvolleyballer kookt Afrikaanse gerechten

Alphen aan den Rijn, 22 september 2008 - Oud-profvolleyballer Bas van de Goor werkt mee aan Koken in Beeld, hét online kookprogramma over gezonde voeding en diabetes. Geïnspireerd door de Kilimanjaro Challenge in oktober, stelde hij samen met topkok Frank van der Zande een Afrikaans driegangen menu samen. De bereiding van alle gerechten wordt stap-voor-stap in beeld gebracht en natuurlijk kunnen de recepten direct worden gedownload. Het online kookprogramma is te vinden op www.eetjemetonsmee.nl.

Inspiratie uit Afrika
Op 10 oktober gaat een expeditieteam, bestaande uit o.a. acht deelnemers met diabetes type 1, de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro in Tanzania, beklimmen. Deze Kilimanjaro Challenge is een initiatief van Bas van de Goor, die zelf ook diabetes heeft. Alle recepten zijn deze maand dan ook geïnspireerd door het Afrikaanse continent. Zo bereiden Bas en Frank als voorgerecht brik met paddenstoelen- en uienvulling uit Algerije. Het hoofdgerecht Tajine vindt zijn oorsprong in Marokko en als dessert maken zij een heerlijke exotische fruitomelet uit Mali.

Over Koken in Beeld
Koken in Beeld is hét online kookprogramma over gezonde voeding en diabetes. Geïnteresseerden kunnen voor lekkere, gezonde en verantwoorde maaltijden terecht op www.eetjemetonsmee.nl. De bereiding van alle gerechten wordt stap-voor-stap in beeld gebracht. De recepten kunnen direct en gemakkelijk worden gedownload. Bovendien staan bij alle recepten de voedingswaarden aangegeven en geeft een diëtiste op video toelichting over gezonde voeding in het algemeen en de voedingswaarden in het bijzonder. Koken in Beeld is een van de Changing Diabetes-initiatieven van Novo Nordisk. Changing Diabetes heeft als doel het leven van mensen met diabetes te verbeteren en een bijdrage te leveren aan het veranderen van de toekomst van diabetes.

Voor persvragen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 555 34 24 of via e-mail [email protected]