‘Ben jij beter dan Microsoft?’ (Tam Tam)

Door: Yellow Communications  27-02-2008

‘Ben jij beter dan Microsoft?’

Tam Tam start project met dertig studenten van Hogeschool Rotterdam

DELFT, 27 februari 2008 – Vandaag zijn dertig jonge talenten van de Hogeschool Rotterdam gestart met het project ‘Ben jij beter dan Microsoft?’. Het project is een vervolg op de succesvolle gelijknamige wedstrijd in 2006 en 2007. Tam Tam daagt tweedejaars studenten uit een nieuwe mashup te creëren. Een mashup is een webtoepassing die ontstaat doordat bestaande webtoepassingen gecombineerd worden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Live Maps, waarbij geografische kaarten gecombineerd worden met satellietbeelden. Een ander mooi voorbeeld is de site www.vananaarbewuster.nl, de winnaar van de wedstrijd ‘Ben jij beter dan Microsoft?’ in 2007 , waarbij Google Maps gecombineerd wordt met de NS reisplanner om de CO2 uitstoot van een reis met de fiets, auto of trein aan te geven.
≠ Lifetime employment
“Wij zien grote behoefte bij onze klanten en partners aan innovatieve webtoepassingen, waar mashups aansprekende voorbeelden van zijn” zegt Paul Manuel, algemeen directeur Tam Tam. “Daar komt bij dat wij altijd op zoek zijn naar nieuw talent, omdat lifetime employment niet meer bestaat. Met dit project interesseren wij potentiële medewerkers al in de schoolbanken voor een baan bij Tam Tam en blijven wij constant met nieuwe ideeën komen bij onze klanten.”
Nog meer jong talent
Naast het project ‘Ben jij beter dan Microsoft?’ startten bij Tam Tam in februari ook vijf stagiaires van de opleidingen ICT & Media van de Haagse Hogeschool en Communicatie & Multimedia Design van de Hogeschool Rotterdam. Voor zowel partners en klanten als voor Tam Tam zelf krijgen de studenten de kans hun ideeën de vrije loop te laten om nieuwe webtoepassingen te bedenken en te ontwikkelen. Zo zal een van de studenten voor de site van Bouwfonds woningen en projecten combineren met Google Maps. Bezoekers van de site kunnen dan zien waar de bouwlocatie zich bevindt en hoe het er in de toekomst uit zal komen te zien.
Over Tam Tam
Tam Tam is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-(web)technologie. De Delftse Microsoft Gold Certified Partner werkt altijd met de nieuwste (alfa en béta) Microsoft-technologie. Tam Tam helpt bedrijven met hun online marketing- en communicatievraagstukken door het bedenken, ontwikkelen en beheren van websites en portals. Daarnaast ondersteunt Tam Tam bedrijven in de optimalisatie van informatie- en communicatieprocessen. De producten die Tam Tam hiervoor inzet zijn het .NET platform, MOSS 2007 en BizzTalkserver 2006. Het bedrijf werkt branchebreed en heeft zijn specialisaties in het hoger onderwijs, de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en financiële sector. Bij Tam Tam in Delft werken ruim 90 medewerkers. Voor meer informatie: www.tamtam.nl.
Voor meer informatie
Yellow Communications, 023 555 34 24
Natasja la Lau, [email protected]
Tam Tam, 015 750 20 00
Paul Manuel, [email protected]