Climate Quest nu ook via MSN bereikbaar

Climate Quest nu ook via MSN bereikbaar van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  01-04-2008

Climate Quest nu ook via MSN bereikbaar
Game portal voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar; gamen én leren over klimaatverandering


GOUDA, 31 maart 2008 - ClimateQuest.org, de online gameportal over klimaatverandering, is nu ook bereikbaar via de site MSN.nl. Via het onderdeel MSN Entertainment kunt u doorklikken naar de portal. ClimateQuest.org werkt volgens het principe van user generated content, wat betekent dat de inhoud aangeleverd wordt door de bezoekers van de site. Dat is ook een van de redenen dat de portal bereikbaar is via MSN. “Het past binnen de visie van MSN om de gebruiker de content te laten aanleveren”, aldus Matthijs Sienot, Executive Producer van MSN Nederland.


ClimateQuest.org is in september 2007 online gegaan en heeft sindsdien al verscheidene nieuwe ontwikkelingen verwelkomd. Zo is er op de portal een zogeheten lerarenkamer gekomen, waarop docenten hun quests toe kunnen voegen. Er is een klimaatbibliotheek toegevoegd aan de site, waarin achtergrondinformatie over het klimaat is opgeslagen. En vanuit ClimateQuest.org worden er regelmatig workshops Game Maker georganiseerd. Tijdens die workshops leren jongeren om zelf klimaatgames te maken. Deze games kunnen jongeren zelf toevoegen aan de site ClimateQuest.org. Bovendien zal ClimateQuest.org vanaf eind maart ook in het Engels beschikbaar zijn. Daarna volgen meer talen als Spaans en Arabisch.

Over Climate Quest
In de online game portal Climate Quest staat bewustwording van het leefklimaat centraal op een manier die jongeren tussen de 10 en 15 jaar aanspreekt en positief beïnvloedt. Dit betekent bijvoorbeeld dat casual games en (live) quests een belangrijke plaats innemen.
Meer informatie kunt u vinden op: www.climatequest.org.


Voor meer informatie:
- Persdesk, Natasja la Lau (Yellow Communications), telefoon 023 555 34 24,
e-mail natasja@yellow-communications.com.
- Games Factory Online, Iris de Putter, telefoon 06 100 85 811,
e-mail iris.deputter@gamesfactoryonline.com.