Colimbra breidt team uit met Patrick Terranea voor nieuwe dienst: interim financieel ICT-specialiste

Colimbra breidt team uit met Patrick Terranea voor nieuwe dienst: interim financieel ICT-specialiste van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  27-02-2008Colimbra, hét ICT-bedrijf voor verzekeringsbedrijven, heeft haar team uitgebreid met Patrick Terranea (43). Terranea zal zich als Business Unit Directeur bezighouden met de inhuur en detachering van financiële ICT-specialisten. Voor veel verzekeringsbedrijven is de automatisering van distributie van informatie zoals polisbeschrijvingen, premieberekeningen en acceptatieregels geen kernactiviteit. Verzekeringsbedrijven maken daarom bij voorkeur gebruik van externe financieel ICT-specialisten. Met haar jarenlange expertise en ervaring levert Colimbra naast maatwerksoftware als oplossing voor de distributievraagstukken nu dus ook financiële ICT-specialisten als voor tijdelijke versterking van de interne teams bij verzekeraars.

De verzekeringsmarkt is een sterk concurrerende markt. De druk om snel nieuwe verzekeringsproducten te ontwikkelen en deze binnen de keten te distribueren wordt steeds groter, waardoor een nog grotere druk op de ICT-ondersteuning ontstaat. De nieuwe functie van Business Unit Directeur is een direct resultaat van de groeiende behoefte aan goede financiële ICT-specialisten. Specialisten, die zich bezighouden met automatiseringsadviezen in de financiële branche, maar ook met het managen, ontwerpen en bouwen van maatwerksoftware-oplossingen. Terranea heeft zich tot doel gesteld om de tijdelijke inhuur van deze specialisten via Colimbra verder vorm te geven en uit te breiden; met eigen specialisten en met freelancers.

Terranea werkte hiervoor onder andere als informatiemanager bij de business unit ‘schade’ van AXA verzekeringen (in juni 2007 overgenomen door SNSReaal). Daarvoor was hij werkzaam als hoofd projectmanagement en ICT-manager bij Winterthur Verzekeringen NV.

Over Colimbra
ICT-bedrijf Colimbra lost distributievraagstukken op voor verzekeraars. Het bedrijf doet dat op drie manieren: door het leveren van maatwerksoftware-oplossingen; het ter beschikking stellen van financiële ICT-specialisten (detachering) en door innovatie van distributieprocessen. Meer informatie op: www.colimbra.com.

Contactpersoon voor pers:
Yellow Communications, 023 – 555 34 24
Natasja la Lau, [email protected]

Noot voor de redactie:
Foto’s van Patrick Terranea zijn in hoge resolutie beschikbaar via Yellow Communications.