DCIF investeert in nieuwe website wheniswhat.com

DCIF investeert in nieuwe website wheniswhat.com van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  08-09-2008

Amsterdam, 8 september 2008 - Het Dutch Creative Industry Fund (DCIF) investeert in de nieuwe website wheniswhat.com. Wheniswhat.com is een website waarop bedrijven en personen berichten en gebeurtenissen kunnen plaatsen die gekoppeld zijn aan zowel een plaats op de kaart als een bepaald tijdstip. De site, die antwoord geeft op de aloude vragen wie, wat, waar en wanneer, gaat op 10 september live.

Guido van Nispen, fondsmanager van DCIF is enthousiast over de website: “Wij geloven dat wheniswhat.com inspeelt op de huidige ontwikkeling in de markt. Iedereen wil graag weten wanneer dingen gebeuren die voor hen interessant zijn. Wheniswhat.com is een veelbelovende toepassing op dit gebied. De ondernemers achter wheniswhat.com zijn weer 'typische' online tijgers die passen bij het profiel van DCIF.”

Tonkens en Bos zijn blij met de investering van DCIF die hen de mogelijkheid gaf om hun team te versterken met Vincent Fleur voor het zware programmeerwerk. Bos: “Daarnaast was de toegang tot het netwerk van de DCIF-partners, ilse media, Veronica, IDG Nederland en de Telegraaf voor ons zeer welkom.”

Waar is iemand
Wheniswhat.com is een initiatief van Flip Tonkens en Gaico Bos. Ze wilden een website creëren waar bezoekers berichten en events kunnen plaatsen en waar de bezoeker van de site kan zien waar een event plaatsvindt of een persoon zich bevindt.

Openbaar of alleen voor je vrienden
Op wheniswhat.com kunnen straks zowel openbare events, als persoonlijke events geplaatst worden. Bij de openbare events moet je denken aan populaire concerten, feesten en tentoonstellingen. Persoonlijke events daarentegen kunnen variëren van simpel melden waar je je bevindt, tot uitnodigingen plaatsen voor privé feestjes. Gebruikers kunnen daarbij zelf bepalen of hun postings voor iedereen of alleen voor (bepaalde) vrienden zichtbaar zijn.

Speciale versie van de site
Wheniswhat.com is speciaal voor de lancering van de site een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met freedesigndom.com. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het festival "four weeks of design" in Amsterdam en Utrecht. 15 verschillende internationale evenementen maken deel uit van dit festival, waaronder gerenommeerde evenementen als PICNIC08, Streetlab en ExperimentaDesign.

Gedurende dit festival zal wheniswhat.com de "location based" agenda van het evenement zijn. Dankzij wheniswhat.com kunnen bezoekers van het festival online precies zien wat wanneer gebeurt op welke locatie en zo zelf hun route door het festival bepalen.

Tijdens de "four weeks of design" zal de site exclusief de evenementen van het festival tonen. Na afloop van het festival zal Wheniswhat.com de mogelijkheid bieden om zelf evenementen te plaatsen, en zal ook op andere gebieden dan alleen design te zien zijn wat waneer gebeurt.

Over DCIF
Ilse media zette in oktober 2005 het Dutch Creative Industry Fund (DCIF), Creating capital by innovating media op. Doel van het fonds is het investeren in en stimuleren van startende ondernemers en ondernemingen op het gebied van de digitale creatieve sector. DCIF investeert geld in een onderneming waarvoor aandelen verkregen worden. Partners binnen DCIF zijn, naast ilse media, de Telegraaf, IDG Nederland en de Veronica Holding. Voorbeelden van ondernemingen waar DCIF eerder in investeerde zijn Viddix, Wakoopa, Creative Crowds en Bliin.

Wheniswhat
Wheniswhat is een onderneming van de juristen Flip Tonkens en Gaico Bos. Beiden hebben al ervaring met eigen ondernemingen zoals het televisieproductiebedrijf Cycloop van Bos en Legalforum.nl van Tonkens. Voor meer informatie kijk op www.wheniswhat.com en www.freedesigndom.com.

Contactpersoon voor de pers:
Yellow Communications, telefoon 023 – 555 34 24
Natasja la Lau, natasja@yellow-communications.com