DCIF investeert in online videoplatform VIDDIX

DCIF investeert in online videoplatform VIDDIX van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  21-08-2008

Het idee voor VIDDIX is ontstaan als afstudeerproject van Sébastien Willems, Tim van den Tempel en Justus Romijn voor hun studie Digitale Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. De drie waren voor hun project op zoek naar verrijking van online video. Willems: “We vonden dat online video te weinig gebruikmaakte van de kracht van het internet. Dat wilden we veranderen.” Met VIDDIX vonden ze de mogelijkheid om de video echt aan het web te koppelen.

De studenten kozen voor een oplossing waarbij links de video in beeld is en rechts de additionele content. VIDDIX biedt verschillende mogelijkheden, zoals grafieken, doorklik mogelijkheden naar websites, presentaties, andere video’s etc. “Doordat (potentiële) klanten een vraag bij ons neerleggen, ontdekken we steeds nieuwe toepassingsmethodes door op zoek te gaan naar praktische oplossingen.” Het VIDDIX online videoplatform is ook heel geschikt voor e-commerce en e-learning doeleinden.

“DCIF investeert in VIDDIX omdat de tool die gebruikt wordt volgens ons een goede aanvulling is op de bestaande webvideo’s. DCIF gelooft in de onderneming en ziet een goede rol voor deze in de toekomst van de online video’s”, zegt Gert-Jan Bennen, fondsmanager van DCIF. Voor VIDDIX is de investering op meerdere vlakken van belang. “Voor de groei van VIDDIX is niet alleen de financiële investering belangrijk, ook de toegang tot het netwerk van de DCIF-partners, ilse media, Veronica, IDG Nederland en de Telegraaf, heeft voor ons heel veel toegevoegde waarde”, aldus Willems.

Over DCIF

Ilse Media zette in oktober 2005 het Dutch Creative Industry Fund (DCIF), Creating capital by innovating media op. Doel van het fonds is het investeren in en stimuleren van startende ondernemers en ondernemingen op het gebied van de digitale creatieve sector. DCIF investeert geld in een onderneming waarvoor aandelen verkregen worden. Partners binnen DCIF zijn, naast ilse media, de Telegraaf, IDG Nederland en de Veronica Holding. Voorbeelden van ondernemingen waar DCIF eerder in investeerde zijn Wakoopa en Bliin. Meer informatie op: www.dcif.nl.

VIDDIX

VIDDIX is een online videoplatform dat onderdeel is van de Nederlandse onderneming Invisios. Dit jonge, interactieve mediabedrijf is gericht op de ontwikkeling van innovatieve online applicaties. Door videomateriaal te verrijken met content als tekst, links, afbeeldingen, html- en flash-bestanden neemt Invisios het voortouw in de ontwikkeling van multiformat videotoepassingen. Meer informatie op: www.viddix.nl.

Contactpersoon voor de pers:

Yellow Communications, telefoon 023 – 555 34 24, Natasja la Lau, natasja@yellow-communications.com