Diabeter verkozen tot zorgonderneming van het jaar

Diabeter verkozen tot zorgonderneming van het jaar van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  07-12-2007

Dit jaar waren naast Diabeter ook Multitoon Marktplein en geestelijk gezondheidscentrum Indigo genomineerd voor de prijs, na een selectie uit 24 inzendingen. De genomineerde ondernemingen kregen tijdens het congres de kans om de jury te overtuigen van hun onderscheidend vermogen met onder andere een videopresentatie, gevolgd door een kritisch vraaggesprek met dagvoorzitter Charles Groenhuijsen en een met de jury.
Henk Veeze, voorzitter van de raad van bestuur van Diabeter zei tijdens zijn presentatie: “Zorgverlenende ondernemers, maar vooral ondernemende zorgverleners, dat is het beste recept voor een goede gezondheidszorg. Zeker als het om chronische ziektes als diabetes gaat.”

Met de prijs maakt de jury duidelijk Diabeter een betekenisvol project te vinden, die aantoonbaar efficiencyverhogend en vernieuwend is. En bovendien als voorbeeld kan dienen voor andere zorgaanbieders. “Wij vinden de prijs een grote eer en een kroon op ons werk”, aldus Henk Veeze. “We laten met Diabeter zien dat zorg die op een ondernemende basis is opgezet, zeer gewaardeerd wordt door de patiënten en hun ouders. Dat heeft niet alleen deze toegevoegde waarde maar leidt ook tot zeer goede resultaten en kan op een economisch verantwoorde wijze worden uitgevoerd. Goede zorg is immers preventief en voorkomt veel complicaties.” De prijs voor ‘beste zorgonderneming van het jaar’ werd voor het eerst uitgereikt.

Over Diabeter
Diabeter is het eerste zelfstandige, nationaal opererende diabetescentrum dat volledig is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, tieners en jong-volwassenen met diabetes. Het centrum is, net zoals de meeste ziekenhuizen, een stichting zonder winstoogmerk. Sinds 1 oktober 2006 levert Diabeter deze zorg niet alleen voor de Rijnmond regio, maar voor kinderen uit heel Nederland. Meer informatie over het diabetesbehandelcentrum via www.diabeter.nl of telefoonnummer 010 - 280 7277.

Voor persvragen:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon 023 - 555 34 24,
email: karin@yellow-communications.com of
Diabeter, dr. Henk Veeze, kinderarts-diabetoloog, telefoon 06 - 2266 7472.