Internetbureau Tam Tam levert als derde in Nederland een website op conform Webrichtlijnen

Internetbureau Tam Tam levert als derde in Nederland een website op conform Webrichtlijnen van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  27-10-2008

Dit is bijzonder, omdat het besluit al dateert van juni 2006 en alle websites van overheidsinstellingen hier eind 2010 aan moeten voldoen. Het Delftse internetbureau Tam Tam was verantwoordelijk voor het gehele project; van concept- en strategieontwikkeling tot en met ontwerp en realisatie.

Webrichtlijnen een uitdaging
Tam Tam ontwikkelt vaker websites voor overheidsinstellingen. Projectmanager Mark Friesen: “Vooral de techniek van een drempelvrije en Webrichtlijnen-proof website vormt een uitdaging. Zo moet bijvoorbeeld alles kunnen werken zonder javascript of flashanimatie omdat visueel gehandicapten er anders geen gebruik van kunnen maken. Ook moeten alle W3C-standaarden zeer strikt worden toegepast. Om toch een aantrekkelijke website te ontwikkelen die aan alle strenge richtlijnen voldoet is niet eenvoudig, maar met voldoende kennis, goed haalbaar.”
Drie niveaus
Een website mag het Waarmerk Drempelvrij.nl dragen als het voldoet aan de 16 minimale toegankelijkheidsrichtlijnen (prioriteit 1). Feit is dat veel overheidswebsites hier nog niet aan voldoen. Voor de ontwikkeling van de website www.invoeringcjg.nl is Tam Tam twee stappen verder gegaan: ook aan de voorwaarden van prioriteit 2 is voldaan, waarmee de site buitengewoon toegankelijk genoemd mag worden. En daarbovenop voldoet de nieuwe site van het ministerie aan alle 125 Webrichtlijnen van de overheid. Naast toegankelijkheid heeft dit voordelen als lagere kosten, snelheid, betere vindbaarheid bij zoekmachines en is de site klaar voor o.a. mobiele toepassingen. Invoeringcjg.nl is pas de derde website in Nederland die dit niveau bereikt heeft.
Over Tam Tam
Tam Tam is een fullservice internetbureau dat organisaties helpt de online communicatie en interactie met hun klanten, medewerkers, leveranciers, partners en andere stakeholders te optimaliseren. Het bedrijf ontwikkelt hiertoe krachtige, innovatieve en volledig op maat gemaakte oplossingen op het gebied van online marketing, portals en e-business. Tam Tam verzorgt het volledige traject, van conceptontwikkeling tot beheer, van interactieontwerp tot projectmanagement en van websitebouw tot e-mailmarketing. De technologieën en producten die Tam Tam hiervoor inzet zijn onder andere Smartsite, het .NET platform, Silverlight, SharePoint 2007 en BizTalk Server 2006. Het bedrijf werkt branchebreed en heeft specialisten in huis op het gebied van hoger onderwijs, gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en de financiële sector. Bij Tam Tam in Delft en Utrecht werken ruim 100 medewerkers. Deze Microsoft Gold Certified Partner werkt altijd met de nieuwste Microsoft-technologie. Onlangs is Tam Tam uitgeroepen tot Microsoft Search Partner of the Year in de categorie Information Worker Solutions. Tam Tam is ook een erkend ‘toegankelijke bouwer’ voor drempelvrije website. Daarnaast is Ferry den Dopper, informatiearchitect van Tam Tam, lid van de Normcommissie Drempelvrij en de Adviesgroep Webrichtlijnen. Voor meer informatie: www.tamtam.nl.
Voor persvragen
Yellow Communications: Natasja la Lau,
telefoonnummer 023 555 34 24 of natasja@yellow-communications.com