Online radioprogramma over informatiebeveiliging gelanceerd

Door: Yellow Communications  03-10-2008

Online radioprogramma over informatiebeveiliging gelanceerd
www.debeveiligingsupdate.nl omdat beveiliging nooit af is

Hoofddorp, 3 oktober 2008 - ICT-journalist en beveiligingsexpert Brenno de Winter produceert in samenwerking met Security.nl ‘De Beveiligingsupdate’. Deze wekelijkse podcast, een on-demand online radioprogramma, is volledig gericht op de beveiliging van informatie en op privacy- en gegevensbescherming. Naast nieuws gaat deze podcast dieper in op onderwerpen zoals cryptografie, de werking van aanvallen, principes uit de beveiliging, opsporing, wet- en regelgeving, beveiliging van de eigen omgeving en techniek. Het radioprogramma deelt informatie met luisteraars om zo problemen een stap voor te zijn en om te doorgronden wat noodzakelijk is voor de eigen informatiebeveiliging. Security.nl is verantwoordelijk voor de nieuwsitems. Het IT security bedrijf Fox-IT geeft regelmatig haar mening over onderwerpen op het gebied van forensisch onderzoek, cryptografie, auditing en security monitoring.

Scoop derde aflevering
In de derde aflevering (30 september jl.) heeft de podcast een scoop met een fundamenteel probleem in het internetprotocol, waarbij de ontdekkers de problematiek uitleggen. Dit verhaal is wereldwijd opgepikt en heeft de nodige reuring veroorzaakt, waardoor grote leveranciers nu actief bezig zijn de problematiek op te lossen. Deze aflevering werd beluisterd door meer dan 18.000 mensen.

Snel up-to-date
In de informatiebeveiliging zijn virussen, malware, phishing en datadiefstal aan de orde van de dag. De Winter: ‘Problemen komen vaak als donderslag bij heldere hemel omdat de technologie of basisprincipes vaak niet worden begrepen. Maar ook omdat oplossingen slechts gedeeltelijk worden geïmplementeerd. Een beter begrip van het onderwerp op zich, voorkomt al veel ellende in zo’n geval. Dat is juist waar we met ‘De Beveiligingsupdate’ een bijdrage aan willen leveren.
Joran Polak, van Security.nl, voegt hieraan toe: ‘Met ‘De Beveiligingsupdate’ hebben we een perfecte tool in handen om mensen goed te informeren over deze lastige materie. De luisteraar kan eindelijk aanhaken bij de beveiligingsindustrie zonder allerlei ingewikkelde documenten te hoeven lezen of uren het internet te moeten afstruinen.’

Over Brenno de Winter
Brenno de Winter is een gerenommeerd ICT-journalist, trainer en consultant op het gebied van beveiliging, open source en moderne technieken. Hij schrijft onder andere voor Webwereld, Security.nl, Infoworld, Techworld, Computer!Totaal, Business in ICT, NetOpus, Linux Magazine en nu.nl.

Over Security.nl
Security.nl is de grootste Nederlandse website op het gebied van computerbeveiliging en brengt sinds 1999 elke dag het laatste nieuws en artikelen over informatiebeveiliging, gegevensbeveiliging en privacy. De doelgroep, die bestaat uit IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in de laatste ontwikkelingen over beveiliging en bescherming van persoonsgegevens, komt dagelijks langs voor het nieuws en het uitwisselen van informatie met medebezoekers.

Over Fox-IT
Fox-IT is dé expert op het gebied van informatiebeveiliging, digitale recherche en het ontwikkelen van oplossingen voor het beschermen van staatsgeheimen. Het maken van oplossingen die de nationale veiligheid bevorderen en die maatschappelijk belangrijke organisaties beschermen is de belangrijkste focus van Fox-IT. Denk hierbij aan het Ministerie van Defensie, de AIVD en politie, maar ook aan banken, ziekenhuizen en de grote industrie. Met een enthousiast team van zo’n 80 betrokken en gedreven medewerkers vertaalt Fox-IT de ambities van haar klanten in concrete ICT-oplossingen. Innovativiteit, vertrouwelijkheid, een excellente reputatie en toekomstperspectief zijn kernwaarden binnen deze organisatie.

Podcast ‘De Beveiligingsupdate’
De podcast is te vinden op de website www.debeveiligingsupdate.nl.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brenno de Winter, telefoonnummer 06 - 535 36 508 of via e-mail: [email protected]