“Phidi” winnaar wedstrijd Ben jij beter dan Microsoft?

“Phidi” winnaar wedstrijd Ben jij beter dan Microsoft? van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  02-07-2008

“Phidi” winnaar wedstrijd Ben jij beter dan Microsoft?

Tam Tam beloont winnaar praktijkgerichte wedstrijd voor studenten

Delft, 2 juli 2006 – Phidi, een flitsende sportieve website met foto’s, video’s en nieuwsitems van de minder bekende Olympische sporten, is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd ‘Ben jij beter dan Microsoft’. Deze wedstrijd werd gehouden onder 30 studenten van de Hogeschool Rotterdam en had als doel gedurende 12 weken vernieuwende mashups te creëren van al bestaande webtoepassingen. Dit project is een vervolg op de succesvolle gelijknamige wedstrijd in 2006 en 2007 van Tam Tam.

De dertig studenten hebben in zes teams hun website gepresenteerd aan een jury bestaande uit Bas Leurs, de docent en vakgroepcoördinator van Communication and Multimedia Design van de Hogeschool Rotterdam en een vertegenwoordiging van de wedstrijdorganisator: het internetbureau Tam Tam. Alle studenten kregen voor dit bijzondere praktijkgerichte project studiepunten en het team dat overall het best presteerde kreeg bovendien een iPod Touch.

De mashups
Phidi werd door de jury uitgeroepen tot winnaar omdat het concept goed doordacht was, het hele creatieproces uitstekend verliep en de studenten professioneel werkten. De jury keek verder of het eindresultaat voldeed aan de opdracht en aansloot bij de doelstellingen. Ook werd de werking, de vormgeving, de keuze van de verschillende webcomponenten en de toelichting op gemaakte keuzes beoordeeld. Bij goed projectmanagement hoort ook een professionele communicatie met alle betrokken partijen, vandaar dat ook dit aspect werd meegenomen in de beoordeling. Phidi is een website over de minder bekende Olympische sporten als de handboogsport of slalom kanovaren. Ben je benieuwd naar de reglementen en historie van deze sporten, dan biedt deze mashup uitkomst. Foto’s, video’s en nieuwsitems worden bijeengebracht waarbij je kunt filteren op sport en/of atleet. De andere teams kwamen met mashups als het mobiel raadplegen van de Albert Heijn receptendatabase, een brainstorm website, een prijsvergelijkingssite voor tweedehands mobiele telefoons, een geheel geplande stapavond in Rotterdam en een website om geld in te zamelen voor je verjaardagscadeaus via Hyves.

Opleiding en praktijk
Voor de tweedejaars studenten Communications and Multimedia Design (CMD) en Grafi Media Technologie (GMT) van de Hogeschool Rotterdam komen in dit uitdagende project de opleiding en de praktijk samen. De studenten uit de verschillende disciplines van CMD en GMT leerden tijdens het project ook beter samenwerken. Bas Leurs, docent en vakgroepcoördinator van CMD: “Voor de Hogeschool Rotterdam verbetert zo’n project de aansluiting tussen opleiding en praktijk. Studenten gaan serieuzer om met de praktijkopdracht om dat ze echt moeten pitchen. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om hun concept verder uit te werken bij Tam Tam als stagiair.” De makers van Phidi gaan in september als stagiair bij Tam Tam aan de slag met het concept.

Volwassen concepten
Internetbureau Tam Tam is erg tevreden met de concepten: “Wij werken graag samen met universiteiten en HBO-opleidingen omdat dit altijd frisse en creatieve ideeën oplevert. Nieuwe webtoepassingen die qua conceptontwikkeling, design en techniek niet onderdoen voor ideeën van professionals”, aldus Jeroen Hulscher, adviseur online marketing/developer bij Tam Tam. “Bij deze wedstrijd waren wij erg onder de indruk van de prestaties van alle teams. We gaan dit volgend jaar dan ook zeker weer organiseren.”

Een korte video impressie van de mashups is te zien op http://www.youtube.com/user/tamtamdelft

Over Tam Tam
Tam Tam is een fullservice internetbureau dat organisaties helpt de online communicatie en interactie met hun klanten, medewerkers, leveranciers, partners en andere stakeholders te optimaliseren. Het bedrijf ontwikkelt hiertoe krachtige, innovatieve en volledig op maat gemaakte oplossingen op het gebied van online marketing, portals en e-business. Tam Tam verzorgt het volledige traject, van conceptontwikkeling tot beheer, van interactieontwerp tot projectmanagement en van websitebouw tot e-mailmarketing. De technologieën en producten die Tam Tam hiervoor inzet zijn onder andere Smartsite, het .NET platform, Silverlight, Sharepoint 2007 en BizzTalkserver 2006. Het bedrijf werkt branchebreed en heeft specialisten in huis op het gebied van hoger onderwijs, de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en de financiële sector. Bij Tam Tam in Delft en Utrecht werken ruim 100 medewerkers. Deze Microsoft Gold Certified Partner werkt altijd met de nieuwste Microsoft-technologie. Onlangs is Tam Tam uitgeroepen tot Microsoft Search Partner of the Year in de categorie Information Worker Solutions. Voor meer informatie: www.tamtam.nl.
Voor persvragen, beeldmateriaal en een factsheet over de mashups:
Yellow Communications, 023 555 34 24, Natasja la Lau, [email protected]