Tam Tam ontwikkelt horecarookvrij.nl

Tam Tam ontwikkelt horecarookvrij.nl van Yellow Communications

Door: Yellow Communications  26-06-2008

Nieuwe website is onderdeel van de campagne Horeca Rookvrij ministerie van Volksgezondheid

Delft, 26 juni 2008 – In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft fullservice internetbureau Tam Tam de website www.horecarookvrij.nl ontwikkeld.

Deze website informeert horeca-ondernemers, bezoekers van horecagelegenheden en alle andere betrokkenen over het rookverbod voor de horeca dat op 1 juli aanstaande ingaat. De website, die sinds mei beschikbaar is maakt deel uit van de campagne Horeca Rookvrij.                                               
De campagne
1 juli is het zover. Alle horecagelegenheden zijn dan rookvrij. Een verandering die voor elke Nederlander van belang is. Maar niet iedereen weet wat het precies inhoudt. Dé website waar het antwoord op alle vragen staat, is www.horecarookvrij.nl. Deze site is onderdeel van de campagne Horeca Rookvrij van het Ministerie van VWS. Tam Tam werd gevraagd de website te ontwikkelen, met name vanwege de ruime ervaring die het internetbureau heeft met de conceptontwikkeling en bouw van websites en publiekscampagnes voor de overheid.                                                                                              
Voor iedereen toegankelijk                                                                                                                                                                                                                     
De website moet voldoen aan een aantal belangrijke eisen. Zo moet deze volledig volgens de webrichtlijnen van de overheid worden opgezet. “Dat vereist veel kennis van onze HTML-ontwikkelaars,” aldus Enno Houwerzijl, adviseur bij Tam Tam.“Bovendien moet de site voor iedereen begrijpelijk zijn en voorzien in de uiteenlopende informatiebehoeften van de verschillende doelgroepen.”                                                                                                         
De site
Het resultaat is een eenvoudige website waar alle informatie, die samenhangt met het rookverbod binnen de horeca, voor iedereen makkelijk en snel te vinden is. Zo wordt uitgelegd wat de redenen zijn van het rookverbod, maar ook wat de rechten en plichten van ondernemers en bezoekers zijn. Campagnemateriaal kan gedownload worden van de site.                                                                                                                                                                       
De techniek
Voor de bouw van de website heeft het ministerie gekozen voor de nieuwste versie van Smartsite. “Smartsite heeft een erg praktisch en gebruikersvriendelijk Content Management Systeem (CMS), waardoor iedereen ermee kan werken,” zegt Houwerzijl. Daarnaast is gebruikgemaakt van de door het Ministerie van VWS ontwikkelde webplayer om reclamefilmpjes en radiocommercials op de site te kunnen laten afspelen. Tam Tam heeft tevens een systeem gebouwd, dat ervoor zorgt dat al het nieuws dat over Horeca Rookvrij gepubliceerd wordt, automatisch bij het ministerie binnenkomt. Deze kan het ministerie dan eventueel op de site plaatsen.                                                                                                                                              
Over Tam Tam
Tam Tam is een fullservice internetbureau dat organisaties helpt de online communicatie en interactie met hun klanten, medewerkers, leveranciers, partners en andere stakeholders te optimaliseren. Het bedrijf ontwikkelt hiertoe krachtige, innovatieve en volledig op maat gemaakte oplossingen op het gebied van online marketing, portals en e-business. Tam Tam verzorgt het volledige traject, van conceptontwikkeling tot beheer, van interactieontwerp tot projectmanagement en van websitebouw tot e-mailmarketing. De technologieën en producten die Tam Tam hiervoor inzet zijn onder andere Smartsite, het .NET platform, Silverlight, Sharepoint 2007 en BizzTalkserver 2006. Het bedrijf werkt branchebreed en heeft specialisten in huis op het gebied van hoger onderwijs, de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en de financiële sector. Bij Tam Tam in Delft en Utrecht werken ruim 100 medewerkers. Deze Microsoft Gold Certified Partner werkt altijd met de nieuwste Microsoft-technologie. Onlangs is Tam Tam uitgeroepen tot Microsoft Search Partner of the Year in de categorie Information Worker Solutions. Voor meer informatie: www.tamtam.nl.                         
Voor persvragen en beeldmateriaal:
Yellow Communications, 023 555 34 24, Natasja la Lau, natasja@yellow-communications.com